default-image

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση δρόμος, λόγω εργασιών σήραγγας

Κρήτη
Ένα βήμα πριν την κατάρρευση δρόμος, λόγω εργασιών σήραγγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω της επικινδυνότητας κατάρρευσης κεντρικού δρόμου.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος της κατάρρευσης του δρόμου από τη διασταύρωση της Καρδαμούτσας τοπικής κοινότητας Λαγού προς Ιερά Μονή Βιδιανής και από τη γέφυρα Κάτω Μετοχιού προς Ιερά Μονή Βιδιανής είναι άμεσος, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πρόκειται για ένα δρόμο μεγάλης σημασίας. Αποτελεί το δυτικό δρόμο του Οροπεδίου, συνδέοντας χωριά και δίνοντας πρόσβαση στο μοναστήρι της Βιδιανής. Παράλληλα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννη Στεφανάκη, από το συγκεκριμένο δρόμο περνούν καθημερινά πούλμαν και λεωφορεία προς το Δικταίο Άντρο.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, δεν αποκλείεται κανένα χωριό, ούτε και το μοναστήρι, καθώς οι διερχόμενοι, μπορούν να χρησιμοποιούν τον ανατολικό δρόμο του Οροπεδίου.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα στο οποίο θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, καθώς, σύμφωνα με το Δήμαρχο, πρέπει πρώτα να γίνει η απαραίτητη αυτοψία από τους τεχνικούς.

Στο εν λόγω οδόστρωμα υπάρχουν ρωγμές, με την επικινδυνότητα να αυξάνεται, λόγω της διέλευσης φορτηγών και πούλμαν από το σημείο, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη.

Να σημειωθεί ότι η ζημιά στο οδόστρωμα προκλήθηκε από τις εργασίες μηχανήματος ολομέτωπης κοπής για την διάτρηση σηράγγων στο νότιο μέτωπο της σήραγγας του φράγματος Αποσελέμη.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει, ο Δήμος είχε επισημάνει ότι δεν επιτρέπει τις παραπάνω εργασίες, καθώς είχαν προβλέψει τα προβλήματα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Στεφανάκης:

«Επειδή έχει διαπιστωθεί αγνώστου μεγέθους ζημιά που προκλήθηκε στο οδόστρωμα της δημοτικής οδού εξ' αιτίας των συνεχιζόμενων και μη σύννομων εργασιών του μηχανήματος ολομέτωπης κοπής για την διάτρηση σηράγγων (Tunel Boring Machine - TBM) που αφορά το νότιο μέτωπο της σήραγγας του φράγματος Αποσελέμη στο Οροπέδιο Λασιθίου και εκτελούνται από τον ΟΑΚ ΑΕ.

Επειδή συντρέχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του οδοστρώματος, λόγω του ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε την κατάστασης του υπεδάφους και τις οποιεσδήποτε φθορές και την έκταση αυτών, παρακαλώ για την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση της Καρδαμούτσας τοπικής κοινότητας Λαγού προς Ιερά Μονή Βιδιανής και από τη γέφυρα Κάτω Μετοχιού προς Ιερά Μονή Βιδιανής.»

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News