default-image

528 συλλήψεις για πλαστά, τελευταία στη λίστα μια ανήλικη

Κρήτη
528 συλλήψεις για πλαστά, τελευταία στη λίστα μια ανήλικη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες) και ακόμα μια ανήλικη με πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι αλλοδαποί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Γερμανία, Βέλγιο και  Γαλλία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Συρίας, ένας υπήκοος Ερυθραίας, ένας υπήκοος Ιράκ, ένας υπήκοος Πακιστάν, ένας υπήκοος Καμερούν και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν (εκ των οποίων η μια ανήλικη), για πλαστογραφία  διαβατηρίων.

Σε αστυνομικό έλεγχο, οι αλλοδαποί έδειξαν στους αστυνομικούς, πλαστά ταξιδιωτικά  έγγραφα αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Πολωνίας και Πακιστάν προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πάνω από 500 συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στην Κρήτη από τον Απρίλιο

Με τις τελευταίες συλλήψεις, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί, από τον Απρίλιο έως και σήμερα, στα αεροδρόμια της Κρήτης φθάνει τους 528 με την μεγάλη τους πλειοψηφία να αφορά το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες προέρχονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από ασιατικές και αφρικανικές χώρες ενώ σημεία προορισμού τους είναι αεροδρόμια κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, τον μήνα Απρίλιο σημειώθηκαν 31 συλλήψεις, τον Μάιο 26, τον Ιούνιο 52, τον Ιούλιο 121, τον Αύγουστο 125, τον Σεπτέμβριο 108 και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 65 συλλήψεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News