Ειδήσεις

Το μήνυμα των δολοφόνων και οι σημειώσεις του Ζαφειρόπουλου

Τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου

Πήγαν να τον εκφοβίσουν, να του στείλουν μήνυμα, χωρίς να έχουν πρόθεση να τον δολοφονήσουν.

Αυτό είναι το σενάριο που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες ως προς την επίσκεψη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που προσποιήθηκαν τους πελάτες του για να μπορέσουν να τον πλησιάσουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι δράστες αποκάλυψαν την «ταυτότητά» τους μόλις το τελευταίο πεντάλεπτο της παραμονής τους στο γραφείο του ποινικολόγου, αφού τότε ουσιαστικά εξέφρασαν τον πραγματικό σκοπό της παρουσίας τους.

Σε αυτά τα πέντε λεπτά άσκησαν την πίεση, απείλησαν με όπλα, ενδεχομένως εκβίασαν τον ποινικολόγο, ο οποίος αρνήθηκε και αντέδρασε στις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του.

Το μεγάλο ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ποιο είναι το μήνυμα που μετέφεραν οι δολοφόνοι στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Γιατί σίγουρα αυτό το μήνυμα αποτελεί τη λύση του γρίφου.

Ωστόσο, οι σημειώσεις του ποινικολόγου δεν βοηθούν, καθώς δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από τα συγκεκριμένα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ενώ εκείνη τη στιγμή δεν ήταν παρών στη συζήτηση ο 32χρονος συνεργάτης του ποινικολόγου.

Αλλωστε, οι δολοφόνοι αυτό φαίνεται ότι αναζητούσαν, ευκαιρία να τον απομονώσουν, να τον βρουν μόνο του για να του μεταφέρουν το μήνυμά τους, κάτι το οποίο τελικά έγινε όταν ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου για κάποιο λόγο βγήκε από το γραφείο.

Από τις σημειώσεις, ωστόσο, του ποινικολόγου και του 32χρονου συνεργάτη του έχουν προκύψει ονόματα υπόπτων, καθώς φαίνεται ότι πάνω στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την κουβέντα οι δράστες, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και υποθέσεων.

Όσο για το ποιον «βλέπουν» ως ηθικό αυτουργό; Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται σε κάποιο φάκελο υπόθεσης που χειριζόταν και δεν πήγε καλά. Κάποιο άτομο που ήταν δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς του ποινικολόγου φαίνεται να έδωσε τη σχετική εντολή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και το σενάριο της προσωπικής υπόθεσης.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι οι δύο δολοφόνοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, έστω από το... Google, αφού από εκεί φαίνεται ότι είχαν αντλήσει πολλές πληροφορίες για το πελατολόγιο του ποινικολόγου, ώστε και πρόφαση να βρουν για να τον συναντήσουν, αλλά και στη συνέχεια να μπορέσουν να συντηρήσουν τη συζήτηση στο γραφείο.

Κατά πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για το ραντεβού τη σύλληψη συγγενικού τους προσώπου (δίνοντας έτσι τον χαρακτήρα του έκτακτου στο αίτημά τους). Επιπλέον, προκειμένου να σιγουρέψουν το ραντεβού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποίησαν και όνομα πρωταγωνιστή πολύκροτης υπόθεσης που χειρίστηκε ο Ζαφειρόπουλος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιοσδήποτε συσχετισμός του συγκεκριμένου προσώπου που επικαλέστηκαν ή της υπόθεσης γενικά με το ραντεβού που κατέληξε σε άγρια δολοφονία.

Ο συνεργάτης του δικηγόρου θα δώσει εκ νέου κατάθεση στη ΓΑΔΑ, ενώ με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο γραφείο του ποινικολόγου, αλλά και αυτή για τα δακτυλικά αποτυπώματα. Οι εξετάσεις αυτές αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η βαλλιστική εξέταση, που θα δείξει αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά ή όχι, ενώ περισσότερες ημέρες θα χρειαστούν για να φτιαχτεί ο... χάρτης με τις κλήσεις τόσο του θύματος, όσο και από τη σάρωση στην περιοχή.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια