default-image

Στοιχεία-φωτιά για τους δράστες που σκότωσαν το Ζαφειρόπουλο

Στοιχεία-φωτιά για τους δράστες που σκότωσαν το Ζαφειρόπουλο

Προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για... καθυστέρηση, προκειμένου να βρουν την ευκαιρία να εκφράσουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους και τις απαιτήσεις τους, ήταν οι δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το πρόσχημα της υπόθεσης με τη σύλληψη συγγενικού τους προσώπου για ποινική υπόθεση ήταν το πρώτο "δόλωμα" για να κλείσουν το ραντεβού εξαιτίας του άμεσου χαρακτήρα και να ξεκινήσουν τη συζήτηση στο γραφείο. Όταν άρχισε η συζήτηση, οι δύο δράστες μετατόπισαν τη συζήτηση σε υποθέσεις με τις οποίες ασχολείτο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έως ότου βρουν την ευκαιρία να ασκήσουν πίεση, να απειλήσουν ενδεχομένως και να εκβιάσουν τον γνωστό ποινικολόγο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΧΑΣΑ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΙΧΑ

Οι υποθέσεις που επικαλέστηκαν οι δράστες και αποτέλεσαν το «δόλωμα» προσέγγισης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχουν πάντως προκαλέσει αίσθηση στους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Η μία φαίνεται να ήταν φανταστική και να αφορούσε τη σύλληψη συγγενούς τους για ποινική υπόθεση, ο οποίος κρατείτο ενώ η δεύτερη αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος. Στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την κουβέντα με στόχο να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο παρουσίας τους εκεί, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων, οι οποίες φαίνεται πως ανέδειξαν στοιχεία για τις ταυτότητές τους.

Aπό από βαλκανική χώρα οι δράστες;

Οι σημειώσεις που κράτησαν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο 32χρονος συνεργάτης του «μίλησαν» και φαίνεται να έχουν αναδείξει τα στοιχεία ταυτότητας υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, προέρχονται από βαλκανική χώρα και ένας τουλάχιστον από αυτούς φαίνεται να είναι σεσημασμένος, ίσως και ο δεύτερος. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση, αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξετάζουν τα ευρήματα από την σκηνή του εγκλήματος. Ουσιαστικά, περιμένουν ταυτοποίηση που θα αναδείξει την παρουσία τους στο χώρο.

Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί θα δείξουν φωτογραφίες των υπόπτων στον 32χρονο συνεργάτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αναγνωρίζει σε αυτές τους δράστες.

Η πιθανότερη αιτία που οδήγησε στη δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, είναι μια διαφωνία της στιγμής κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα. Η πιθανή άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να ενδώσει σε κάποια αιτήματά τους, προκάλεσε ένταση και ένοπλη απειλή των δραστών για να υποκύψει στις απαιτήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος  πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου. Δηλαδή ήθελαν να τον φοβίσουν ή εκβιάσουν για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News