Ειδήσεις

Ποια είναι η συχνότερη... παράβαση των σχολικών λεωφορείων;

Αν και κανείς θα περίμενε οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων να είναι πιο προσεκτικοί, λαμβάνοντας υπ' όψιν πως μεταφέρουν μικρά παιδιά, οι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν τον πρώτο μήνα του φετινού σχολικού έτους, δείχνουν πως μάλλον… κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

Ελέγχθηκαν λοιπόν συνολικά 5.826 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, στους ταχογράφους και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και υλοποίησε κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας κατά το διάστημα 11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.826 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 317 παραβάσεις, ως εξής:

Παραβίαση ορίου ταχύτητας - 63

Ταχογράφος - 47

Μη χρήση ζωνών ασφαλείας - 37

Έλλειψη πυροσβεστήρα - 16

Φθαρμένα Ελαστικά - 11

Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου - 11

Στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης - 7

Έλλειψη φαρμακείου - 7

Βιβλίο ρεπό - 7

Μη αναγραφή ορίων ταχύτητας - 6

Έλλειψη ζωνών ασφαλείας - 3

Μεταφορά υπεράριθμων μαθητών - 1

Παραβίαση σημάνσεων - 1

Κίνηση σε αντίθετο ρεύμα - 1

Έλλειψη συνοδού - 1

Λοιπές παραβάσεις - 98

Σημειώνεται ότι για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια