default-image

Άστατος καιρός και ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Κρήτη
Άστατος καιρός και ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίθριος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται την Κυριακή στη χώρα, καθώς και τις επόμενες ημέρες. Άστατος ωστόσο αναμένεται στην Κρήτη με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς βόρειους ανέμους και την πιθανότητα βροχής κατά τόπους.

Η καλοκαιρία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, θα διατηρηθεί στη χώρα μας έως και τις 19 έως 20 Οκτωβρίου. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η θερμοκρασία θα πέφτει αισθητά.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι δε θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα βόρεια ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, στα νησιά βορείου Αιγαίου από 14 έως 23, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 24, ενώ στην Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 26 με 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη

Έντονη συννεφιά κατά τόπους αναμένεται στην Κρήτη την Κυριακή, με πιθανότητα κυρίως στη βόρεια Κρήτη να βρέξει τοπικά. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στη νότια Κρήτη θα φτάνουν έως και 10 Μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το meteo.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Έντονη συννεφιά κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένεται την Κυριακή στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Ανώγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος καιρός με έντονη συννεφιά κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 έως 7 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός από το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και μετά πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα "αγγίξει" τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί έως 7 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News