default-image

Η Κύπρος βράβευσε το Γιάννη Σμαραγδή

Πολιτισμός
Η Κύπρος βράβευσε το Γιάννη Σμαραγδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Κρητικό σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή τίμησε για τη σημαντική προσφορά του στην τέχνη η Κύπρος και το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα "Φώτος Φωτιάδης".

Το τιμητικό μετάλλιο απένειμε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής βραβεύτηκε για την ταινία του με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην τέχνη και της συμβολής του στην προβολή των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και γενικότερα στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Σε χαιρετισμό του στο περιθώριο της παρουσίασης του "Making of" της ταινίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, απονέμοντας το μετάλλιο, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιάννης Σμαραγδής είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος δημιουργός πολιτισμού. Πρόσθεσε ότι «εξήντα χρόνια μετά το θάνατο ενός παγκόσμιου πολίτη, του Νίκου Καζαντζάκη, η ταινία του φίλου Γιάννη Σμαραγδή είναι μια άλλη σημαντικότατη προσφορά στην προβολή και το έργο του μεγάλου Κρητικού δημιουργού».

Απευθυνόμενος στο σκηνοθέτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επάξια έχετε τιμηθεί από ένα ίδρυμα που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πατρίδα μας και τον ελληνισμό γενικότερα».

Τέλος, εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη προς το Ίδρυμα "Φώτος Φωτιάδης" γιατί, όπως είπε, «μέσα από την προσφορά του στον πολιτισμό έχει δημιουργήσει μια διάσταση τού πώς ο καθένας πρέπει να συμπεριφέρεται σε καταξιωμένους πνευματικούς ανθρώπους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News