default-image

Ο κισσός που μετατρέπεται σε... ουρητήριο

Ηράκλειο
Ο κισσός που μετατρέπεται σε... ουρητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κισσός είναι ένα αναρριχητικό φυτό που μπορεί να καλύψει τεράστιες επιφάνειες δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο για κρυψώνες και μικρές αόρατες χωματερές ή εστίες μόλυνσης!

 Μια περίπτωση τέτοια αποτελεί και ο κισσός που έχει αναρριχηθεί σε όλο τον κορμό του μεγάλου φοίνικα στην είσοδο της αίθουσας που συνήθως συνεδριάζει το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στην παλιά Τουριστική Αστυνομία επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης, στο Ηράκλειο.

Πριν από μερικές ημέρες υπάλληλος της Καθαριότητας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ξεχόρτισε, που λένε, το δέντρο και αφαίρεσε την πολλή βλάστηση, καθαρίζοντας έτσι τη βάση του!

 Βεβαίως δεν είναι μόνο το ξεχόρτισμα ή τα μικρο-σκουπίδια και οι γόπες που μπορεί να κρύβει η βλάστηση του κισσού! Στο συγκεκριμένο σημείο η δυσοσμία είναι τέτοια, που κάποιος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι συχνά-πυκνά περαστικοί και μη, κυρίως τις βραδινές ώρες, μετατρέπουν το χώρο σε ουρητήριο! Κάθε βράδυ "ποτίζεται" το δέντρο και το πρωί οι οσμές διαχέονται.

Και να δείτε τώρα που θα σκαφτεί η λεωφόρος Δικαιοσύνης για ανάπλαση, και όσο θα είναι εργοτάξιο, διά μαγείας το σημείο θα πάψει να μυρίζει άσχημα! Περίπου όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, όμως κανένας δεν ανοίγει δημοσίως τη συζήτηση

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News