Ειδήσεις

Ηρακλειώτης στο «αμήν» με το κράτος που του χρωστά 50.000 €

Ο Γιώργος Περδικογιάννης νοίκιασε το ακίνητό του στο κράτος, αλλά δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.

Απίστευτο και όμως πραγματικό!  Την ώρα που το κράτος κυνηγά τους ασυνεπείς φορολογούμενους, την ίδια στιγμή αποτελεί το …κακό παράδειγμα προς τους πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνιδιοκτήτη ακινήτου στο Ηράκλειο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, το κράτος δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ενοίκιο για το ακίνητο που στεγάζει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Συνέπεια, ο κ. Γιώργος Περδικογιάννης να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να εισπράξει τα χρωστούμενα ενοίκια από το κράτος άνω των 50.000 ευρώ!

«Είμαι εξοργισμένος και αγανακτισμένος. Δεν έχω άλλη διέξοδο. Δεν το περίμενα ούτε το φανταζόμουν ότι το ελληνικό δημόσιο το οποίο εμφανίζεται στους πολίτες ως αξιόπιστος φορέας για να συνδιαλλαγείς μαζί του, σε κάνει ουσιαστικά εχθρό του.  

Σαν ο τελευταίος… απατεώνας ο οποίος χρησιμοποιεί το ακίνητο σου και σε παραπέμπει στη δικαιοσύνη για να εισπράξει τα ενοίκια, όπως θα το έκανε ένας κοινός απατεώνας ο οποίος μπήκε μέσα και δεν βγαίνει μέχρι να τον βγάλουμε δικαστικώς.  

Από την 1η Ιουλίου 2016 μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει ούτε ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, αντιθέτως πλήρωσα φόρο εισοδήματος για ενοίκια που δεν εισέπραξα πέρυσι» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο κ. Περδικογιάννης.

«Κράτος - Απατεώνας»

Για ένα κράτος -  απατεώνα, το οποίο ταλαιπωρεί τους πολίτες κάνει λόγο ο κ. Περδικογιάννης ο οποίος επικοινώνησε με περισσότερα από 20 άτομα στο αρμόδιο υπουργείο, χωρίς όμως να λάβει απάντηση για το αν και πότε θα πληρωθεί για τα ενοίκια 16 μηνών!

Μάλιστα για την ενοικίαση του ακινήτου, οι συνιδιοκτήτες του κατέβαλαν, όπως υποστηρίζουν, πάνω από 30.000 ευρώ για να καταστεί κατάλληλο με τις προδιαγραφές που απαιτήθηκαν για την στέγαση των Γενικών Αρχείων του κράτους.

Ο κ. Περδικογιάννης απέστειλε μέχρι και επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, χωρίς όμως και πάλι να λάβει απάντηση.

«Μετά από μαραθώνιες τηλεφωνικές προσπάθειες με πάνω από 20 ακόμα από το υπουργείο σας [τα ονόματα στην διάθεση σας] ,ο ένας με παρέπεμπε κάθε φορά σε άλλον αρμόδιο με αποτέλεσμα, μετά από 6 μήνες τηλεφωνημάτων να καταλήξω στην πλέον αρμόδια υπάλληλο, με την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μου δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω εδώ και έναν μήνα.

Καθ' όλη την διάρκεια των προσπαθειών μας αναφέρθηκε η λύση της νομοθετικής ρύθμισης η οποία

ποτέ δεν προχώρησε και τελικά μας προτάθηκε να προχωρήσουμε νομικά για να βρούμε άκρη και να

σταματήσουμε να καταβάλουμε τουλάχιστον τους φόρους που απορρέουν από την μίσθωση και τους οποίους δεν διαθέτουμε με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Θεωρώντας κύριε Υπουργέ ότι το κράτος πρέπει να είναι μαζί με τον πολίτη και όχι απέναντι του, αλλά στη προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο αναξιόπιστο που υπογράφει μια σύμβαση και αθετεί όλες τις υποχρεώσεις του, πήρα την πρωτοβουλία και απευθύνομαι προσωπικά σε σας μήπως και ευαισθητοποιηθείτε να δώσετε λύση, πριν φτάσουμε στη νομική εκδίκαση δημιουργώντας περαιτέρω έξοδα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το προσωπικό σας ενδιαφέρον στην υπόθεση που μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή προς τον υπουργό.

Η υπόθεση πλέον οδηγείται στη Δικαιοσύνη, με τον κ. Περδικογιάννη να δρομολογεί διαδικασίες έξωσης στο κράτος μέσω σχετικής αγωγής, διεκδικώντας παράλληλα τα χρωστούμενα ενοίκια χιλιάδων ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια