default-image

Πότε ξεκινά ο ψεκασμός κατά του δάκου στο Δήμο Μαλεβιζίου;

Κρήτη
Πότε ξεκινά ο ψεκασμός κατά του δάκου στο Δήμο Μαλεβιζίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζει την Κυριακή ο τέταρτος κατά σειρά δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου, στα ελαιόδεντρα των Καλεσών και του Γαζίου του δήμου Μαλεβιζίου.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει για τις περιοχές αυτές το έργο της δακοκτονίας Γιάννης Δαφέρμος, απευθύνει μέσω της εφημερίδας «Νέας Κρήτης» έκκληση στους παραγωγούς, να έχουν ανοιχτές τις όποιες περιφράξεις τους, για να μπορέσουν οι εργάτες να μπουν στα λιόφυτα τους και να κάνουν τον ψεκασμό.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που βρίσκουμε κλειστές τις περιφράξεις και δεν μπορούμε να περάσουμε», λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο κ. Δαφέρμος, καλώντας τους παραγωγούς που έχουν τέτοιες περιφράξεις να τις αφήσουν ανοιχτές για αύριο Κυριακή και μερικά 24ωρα μετά, για να ολοκληρωθεί ο ψεκασμός χωρίς να προκύψουν τέτοια εμπόδια.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο ίδιος, ο τέταρτος ψεκασμός έρχεται σε μια περίοδο που ναι μεν έχει αυξηθεί η δακοπροσβολή λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά δεν έχουμε σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα της παραγωγής. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία, ενώ για τις όποιες καθυστερήσεις ξεκαθαρίζει ότι είχαμε προβλήματα για τα οποία ευθύνεται η Αθήνα και σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι υπηρεσίες και τα συνεργεία σε τοπικό επίπεδο.

Πάντως, ο κ. Δαφέρμος εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά και όταν θα μπει η νέα παραγωγική περίοδος του ελαιόλαδου, θα έχουν από τον δάκο τις ελιάς, τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και καταστροφές.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News