default-image

ΣΑΟΡ: Άλλοι ζητούσαν στήριξη & άλλοι σχεδίαζαν την απαγωγή

Κρήτη
ΣΑΟΡ: Άλλοι ζητούσαν στήριξη & άλλοι σχεδίαζαν την απαγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και μήνες έδιναν συνεντεύξεις και ήταν σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου και του τμήματος ψυχολογίας, όπως και με το νοσοκομείο Ρεθύμνου για να βοηθηθούν στον Γολγοθά των πλειστηριασμών.

Και ξαφνικά, ήρθε στην επιφάνεια η εγκληματική δραστηριότητα μελών του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

Ο ΣΑΟΡ προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, διαγράφοντας από τις τάξεις του, εγκληματίες που απέκρυπταν τόσο καιρό την ένοχη δραστηριότητά τους και προωθώντας την υγιή επανασύσταση του συλλόγου.

Έχοντας ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεσπιστημίου Κρήτης για μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που έχαναν τις περιουσίες τους και ήταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, εμβρόντητοι έμειναν, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΣΑΟΡ, Σήφη Σουχλάκη, στο άκουσμα ότι 3 πρώην μέλη του ΣΑΟΡ, συμμετείχαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη.

Ενόσω λοιπόν κάποια μέλη του ΣΑΟΡ πάλευαν να διασωθούν περιουσίες και να σταθούν ξανά στα πόδια τους με τη συνδρομή επιστημόνων, μεμονωμένα άτομα διέδιδαν μίσος με τα λόγια και τις πράξεις τους, μέχρι που έφτασαν και στην απαγωγή Λεμπιδάκη.

Τα ευρήματα της έρευνας μελών του τμήματος ψυχολογίας θα δημοσιοποιηθούν και θα υπάρξει κριτικός διάλογος, αρχής γενομένης με τα μέλη του ΣΑΟΡ και στη συνέχεια και με την κοινωνία του Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις και λύσεις, όπως εξηγεί ο απόφοιτος ψυχολογίας, Ανδρέας Βαββός, παράλληλα ο ΣΑΟΡ προχωρά σε εκλογές για νέο ΔΣ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News