default-image

Το ξαφνικό τέλος του Βλάσση Μπονάτσου

Το ξαφνικό τέλος του Βλάσση Μπονάτσου

Σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου πεθαίνει ο Βλάσσης Μπονάτσος. Διαβάστε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν τη σημερινή μέρα.

Πριν από ακριβώς 13 χρόνια αφήνει την τελευταία του πνοή ο Βλάσσης Μπονάτσος. Ο Έλληνας ροκάς, ηθοποιός και showman, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου του 1951. Έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ως μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Πελόμα Μποκίου". Η μπάντα έγινε ευρέως γνωστή κυρίως μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι "Γαρύφαλλος". Εξάλλου, σταθμό στη θεατρική του καριέρα αποτέλεσε η ερμηνεία του στο μιούζικαλ "Εβίτα". Στην "Εβίτα", ο Μπονάτσος υποδύθηκε, στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Μπονάτσος συμμετείχε σε μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Ο λόγος για τους "Απαράδεκτους", οι οποίοι είχαν κάνει θραύση. Εκτός του Μπονάτσου, πρωταγωνιστές στη σειρά ήταν ο Γιάννης Μπέζος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο Βλάσσης Μπονάτσος ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παρουσίαση τηλεοπτικών σόου και τηλεπαιχνιδιών. Πέθανε στις 14 Οκτωβρίου του 2004. Ήταν παντρεμένος με τη Μάρθα Κουτουμάνου και είχαν μια κόρη, τη Ζένια.

Ο Ρόμπερτ Δε Μπρους και η ανεξαρτησία της Σκοτίας

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Οκτωβρίου του 1322, όταν οι Σκοτσέζοι κατατροπώνουν τους Άγγλους στην περίφημη μάχη του Μπάιλαντ. Επικεφαλής των Σκοτσέζων ήταν ο Ρόμπερτ Δε Μπρους, ο οποίος μετά τη νίκη του ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Ρόμελ: Η αυτοκτονία της "Αλεπούς της Ερήμου"

Σαν σήμερα, στις 14 Οκτωβρίου του 1944, αυτοκτονεί ο στρατάρχης του Γ' Ράιχ, Έρβιν Ρόμελ, ο επονομαζόμενος και ως "Αλεπού της Ερήμου".

Το ναζιστικό στέλεχος ήταν ο πιο δημοφιλής στρατηγός στο εσωτερικό της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι στρατηγικές του ικανότητες, που ξετυλίχθηκαν όσο διοικούσε το Αφρικανικό Σώμα, ήταν αυτές που του χάρισαν το προσωνύμιο "Αλεπού της Ερήμου".

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Ρόμελ συνδέθηκε με τη συνωμοσία που είχε στόχο τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ, τον Ιούλιο του 1944. Επειδή, ωστόσο, θεωρούνταν ήρωας στα μάτια του γερμανικού λαού, ήταν αδύνατο να περάσει από δίκη.

Τελικά, ο Χίτλερ προτίμησε να απαλλαγεί από τον Ρόμελ χωρίς να τον κατηγορήσει δημόσια: Τον ανάγκασε να αυτοκτονήσει, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η οικογένειά του δε θα διωκόταν μετά το θάνατό του.

Ο Ρόμελ δέχτηκε και στις 14 Οκτωβρίου του 1944 αυτοκτονεί πίνοντας μια κάψουλα υδροκυανίου. Ήταν 52 ετών. Η κηδεία του έγινε με μεγάλες τιμές, ενώ η επίσημη ανακοίνωση των ναζί ενημέρωνε τον κόσμο ότι ο Ρόμελ απεβίωσε καθώς υπέκυψε στα τραύματα τα οποία είχε αποκομίσει στη Νορμανδία.

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News