Ειδήσεις

Στο «σφυρί» ακίνητα πάνω από 300.000 ευρώ - video

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έχει συμφωνηθεί να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα οι πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ.

Δε θα βγαίνουν στο «σφυρί» σπίτια κάτω των 300.000 ευρώ. Στη προστασία όλων των ακινήτων αξίας μέχρι το συγκεκριμένο ποσό, εξαιρώντας τα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θα προχωρήσουν οι τράπεζες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τέλη Νοεμβρίου, οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει από κοινού να θέσουν τον πήχη ψηλότερα των 300.000 ευρώ.

 

Τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται από τους εμπλεκόμενους και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα είναι το αν ισχύει το ίδιο και για τους πλειστηριασμούς που δε γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά και το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έχει συμφωνηθεί να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα οι πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη και μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια