default-image

15ο Δημοτικό: "Πολύτιμη" δράση, έδωσαν αίμα πέταξαν μπαλόνια

Κρήτη
15ο Δημοτικό: "Πολύτιμη" δράση, έδωσαν αίμα πέταξαν μπαλόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια σπουδαία και συνάμα αξιόλογη δράση προχώρησε η εκπαιδευτική κοινότητα του 15ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία έφερε τη σφραγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Σωτηρίας Καζάκη που είναι νοσηλεύτρια και κίνησε ακόμη περισσότερο «τα νήματα» για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση.

Δάσκαλοι και γονείς με την ολοκλήρωση της πρωινής προσευχής «πήραν θέση» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφιερώνοντας 5 πολύτιμα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν αίμα,  το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή.

Από νωρίς το πρωί κινητή μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ήταν εκεί παρέχοντας συμβουλές και πληροφορίες, διαδίδοντας την ιδέα της αιμοδοσίας και βοηθώντας στη συνέχεια τους ενδιαφερόμενους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα.

"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ως Σύλλογος Γονέων από τη σημερινή μας δράση . Την οργανώναμε εδώ και καιρό αλλά μετά και το δυσάρεστο γεγονός με τον χαμό του γυμναστή μας Χρήστου Γκιουζέλη. Συγκεντρώθηκαν αρκετές φιάλες αίμα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα", ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Τζούλια Λαρετζάκη .

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν και κλήθηκαν να δώσουν αίμα οι ενήλικες, οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία.

Η μικρή αυτή γιορτή αγάπης και προσφοράς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού άλλη νότα  έδωσε το πέταγμα 100άδων κόκκινων μπαλονιών στον ουρανό ,στέλνοντας όσο γίνεται πιο μακριά το μήνυμα της αιμοδοσίας.

"Ήταν μία αξιόλογη δράση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και είχε την απόλυτη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων. Ήταν μία άκρως εκπαιδευτική δράση και για τα παιδιά, που ενημερώθηκαν για την αιμοδοσία, παρακολουθώντας μάλιστα και από κοντά",  ανέφερε μεταξύ άλλων και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Κατερίνα Σταματοπούλου.  

Να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου εθελοντική αιμοδοσία στο 15ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου σε 6 μήνες από σήμερα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News