Ειδήσεις

Σπάνιες αφίσες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Χανιά: Έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα φιλοξενηθεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης

Αφίσες σπάνιες, οι περισσότερες έργα σπουδαίων ζωγράφων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίες απεικονίζουν τις ομορφιές της Ελλάδας θα εκτεθούν από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις αίθουσες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στα Χανιά.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, καθώς, και την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», διοργανώνουν έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - από την ιδιωτική συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη και με επιμέλεια του ιδίου - με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the eternal light», από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία -με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου- συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού (μετέπειτα Ε.Ο.Τ), μέχρι και το 2009.

Πολλές αφίσες αποτελούν έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως  των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή, Π. Τέτση, Μ. Κατζουράκη, Φ. Κάραμποτ, και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly's), Σ. Μελετζή,  Δ. Χαρισιάδη, καθώς, και σημαντικών γραφιστών.

Στη φωτογραφία ο κ. Λευτέρης Λαμπράκης (ηθοποιός και συλλέκτης). Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου (προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων) και ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης (αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης).  

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926 -όταν ακόμη γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη  τουριστική μακέτα  χρονολογίας 1929-1932, καθώς, και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.

• Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή

• Ώρες επίσκεψης από τις 09:00 έως τις 14:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια