default-image

Τα… κολπάκια της Bet365

Ποδόσφαιρο
Τα… κολπάκια της Bet365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράγματα και… θαύματα καταγγέλλουν στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» πελάτες από το Ηράκλειο μίας γνωστής στοιχηματικής εταιρείας του διαδικτύου, η οποία όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πελάτης κερδίζει… τότε τον «κόβει» και δεν μπορεί να ποντάρει άλλα χρήματα ή μειώνει το ποντάρισμα σε ελάχιστα εξευτελιστικά ποσά!

Είναι ένα θέμα που είχε αναδείξει και τον Οκτώβριο του 2015 η «Νέα Κρήτη» με ανάλογη καταγγελία που είχε κάνει και τότε ένας πελάτης της BET365, η οποία είναι η εταιρεία που χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε όσους συνδιαλλάσσονται μαζί της.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πρόσφατες καταγγελίες από πελάτες της BET365, έναν κύριο και μία κοπέλα, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αφού κέρδισαν σεβαστά ποσά στο διαδικτυακό στοίχημα, στη συνέχεια και εντελώς ξαφνικά η εταιρεία άρχισε να μειώνει τα πονταρίσματα, όπως επιβεβαιώνουν τα ανάλογα στιγμιότυπα στην βασική φωτογραφία. Δηλαδή ότι είχε συμβεί και με τον πελάτη που είχε κάνει την καταγγελία πριν δύο χρόνια.

Η μεθόδευση της Bet 365

Η επίμαχη ημερομηνία είναι η 8η Οκτωβρίου 2017. Ως το απόγευμα εκείνης της ημέρας, η εταιρία άφηνε τους πελάτες της να ποντάρουν χωρίς περιορισμούς.

Από τις 8 το βράδυ και έπειτα άρχισε να τους περιορίζει σταδιακά στα 19 ευρώ, μετά στα 12, στα 10, στα 5, στο 1 ευρώ, στη συνέχεια 0,5 ευρώ και στο τέλος τους έκλεισε τελείως τα πονταρίσματα!

Μάλιστα, το… ωραίο είναι ότι το προηγούμενο διάστημα τους έδιναν συχνά-πυκνά και δώρα «ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΗΝ BET365», κάθε φορά 15 ευρώ και στο τέλος η αφοσίωση μετατράπηκε σε… αποκλεισμό.

Ο πελάτης προσπάθησε να επικοινωνήσει 30 φορές τηλεφωνικά με την BET365 για να μάθει τι συμβαίνει και του έβαλαν περιορισμούς. Τον είχαν 49 λεπτά στην αναμονή μέχρι που το έκλεισε. Κάποια στιγμή πήρε το παρακάτω email και… τρελάθηκε από την οργή του: «Κατόπιν επανεξέτασης του λογαριασμού από την ομάδα των traders, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ενώ οι Online Υπηρεσίες μας παραμένουν διαθέσιμες σε εσάς, στοιχηματικοί περιορισμοί θα ισχύουν σε οποιαδήποτε μελλοντικά σας στοιχήματα». Επίσης επέτρεπε τον στοιχηματισμό μόνο σε ειδικά στοιχήματα όπως «Aussie Footy Παρολί Μπονούς, Λευκή Ισοπαλία - Επιστροφή Χρημάτων, Ευρωπαϊκό Παρολί Ποδοσφαίρου, Μπόνους Παρολί, Μπάσκετ Μπόνους, Μπόνους Παρολί Τένις, Each-Way Πρώτοι Σκόρερ και Παράταση - Έξτρα Ευκαιρία».

Δηλαδή τον άφηναν να ποντάρει μόνο σε ορισμένα στοιχήματα όπως λευκή ισοπαλία, πρώτος σκόρερ και σε ορισμένα παιχνίδια μπάσκετ και τένις!

Έντονα παράπονα

Ακολούθησαν έντονα… διαδικτυακά παράπονα από τον ένα από τους πελάτες που έκανε στη «Νέα Κρήτη» την καταγγελία που ζητούσε άμεσα την απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό και λέγοντας ότι θα δημοσιοποιήσει το θέμα στα ΜΜΕ (όπως και τελικά έκανε), επιμένοντας ότι του έβαλαν περιορισμούς επειδή… κέρδιζε!

Η BET365 δεν απάντησε, με τον πελάτη να αποστέλλει και άλλο email στην στοιχηματική εταιρεία και να γράφει: «Περιμένω ακόμα να μου εξηγήσετε όταν μου πίνατε το αίμα, εκμεταλλευόμενοι τον εθισμό μου στο τζόγο και το στοίχημα, γιατί τότε δεν με κόψατε… Γιατί τότε δεν μου περιορίσατε τα όρια να στοιχηματίζω…».

Ακόμα και για ποντάρισμα έστω 0,5 ευρώ σε τριάδα αγώνων του Champions League και της Premier League η BET 365 δεν άφησε τον πελάτη να ποντάρει, αναφέροντας ότι υπάρχει περιορισμός. Οι απαντήσεις της εταιρείας μέσω email συνέχισαν να είναι οι ίδιες: «Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε και θα απαντήσουμε στις απορίες σας».

Μάλιστα, υπάρχει σαφής μεθόδευση και στην επικοινωνία με την ΒΕΤ365, με καταγγελία από την κοπέλα που επικοινώνησε με τη «Νέα Κρήτη» ότι την ηχογράφησαν στο τηλέφωνο χωρίς να την ενημερώσουν ενώ ποτέ δεν της είπαν με ποιον μιλάει στο τηλέφωνο, παρότι το ζήτησε η ίδια να μάθει.

Δια της νομικής οδού

Οι πελάτες αναφέρουν στη συνέχεια ότι: «Τους πήραμε 100 φορές τηλέφωνο και δεν μιλούσαν, απλά μας άφηναν στην αναμονή. Μου έστειλαν email και μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αλλά ακόμα περιμένω σαφή απάντηση. Ήδη στείλαμε επιστολή στην αρμόδια υπηρεσία στη Μάλτα που τους ελέγχει και τους έχει δώσει την άδεια. Το ανεβάσαμε στα social media και καταλάβαμε ότι το ίδιο θέμα αντιμετωπίζει πολύς κόσμος, αφού τα αρνητικά σχόλια ήταν εκατοντάδες. Τις επόμενες ημέρες μας ο δικηγόρος μας θα καταθέσει έναν φάκελο με πλήρη στοιχεία και στην Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων της χώρας μας, ενώ θα ενημερώσουμε όλα τα διεθνή στοιχηματικά sites με όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε».

Αναμένεται λοιπόν οι πελάτες της BET365 να ακολουθήσουν τη νομική οδό για να βρουν το δίκιο τους, απέναντι στις μεθόδους της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι πελάτες που έχουν πέσει «θύματα», θα καταγγείλουν νομικά την εν λόγω στοιχηματική εταιρεία.

Η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων τι κάνει;

Ωστόσο προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα για τη στάση της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Π.), η οποία υποτίθεται ότι είναι μια ανεξάρτητη αρχή στην χώρα μας και είναι επιφορτισμένη ώστε να ελέγχει τους ιστότοπους παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, όπως η ΒΕΤ365.

Η εν λόγω Επιτροπή, πως αλήθεια επιτρέπει τέτοια σκάνδαλα και τέτοια εκμετάλλευση εις βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι είναι εθισμένοι στον τζόγο, καταστρέφονται πολλές φορές και όταν πολύ σπάνια κάποιος κερδίσει λίγα ευρώ, τον αποκλείουν εντελώς, όπως κάνει κατά κόρον η ΒΕΤ365, κάτι που επιβεβαιώνουν οι καταγγελίες που έφτασαν στη "Νέα Κρήτη".

"Όσο έχανα στην ΒΕΤ365 ήταν καλά, μόλις κέρδισα με έκοψαν"

Ένα από τα θύματα των μεθοδεύσεων της στοιχηματικής εταιρείας, μίλησε στο neakriti.gr αναφέροντας τα εξής: "Απ' ότι φαίνεται είμαστε αρκετά τα θύματα της ΒΕΤ365, που όσο χάναμε χρήματα στοιχηματίζοντας, δεν μας δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. Μόλις όμως κερδίσαμε λίγα ευρώ μας έβαζαν περιορισμό να παίζουμε μάξιμουμ ποσό 20 λεπτά! Καταφύγαμε ήδη στις αρμόδιες αρχές, την MGA στην Μάλτα και την Δευτέρα στην Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, αλλά και σε βουλευτές και κάθε αρμόδια αρχή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News