Ειδήσεις

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση του Μ. Ζαφειρόπουλου;

Που κινούνται οι υποψίες της αστυνομίας για την εκτέλεση του δικηγόρου

Ενοικιαζόμενους «ταξιδιώτες» εκτελεστές που υλοποίησαν συμβόλαιο θανάτου ή «αδιάφορους» εκδικητές βλέπουν υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικές εκτιμήσεις για τους ηθικούς αυτουργούς κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση, που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Η άνεση με την οποία κινήθηκαν οι δύο δράστες, οι πυροβολισμοί σε στήθος και κεφάλι, αναδεικνύουν επαγγελματισμό, ενώ το ακάλυπτο της εμφάνισής τους, τα σπαστά ελληνικά, η αδιαφορία της ύπαρξης αυτόπτη μάρτυρα και καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως τους έχουν καταγράψει, κάνει τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση, να εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφόνους του εξωτερικού, οι οποίοι άμεσα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ

Ψάχνουν τις υποθέσεις του

Γι αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν «καθαρό» οπτικό υλικό της κίνησης των δραστών και ανάδειξης προσώπων, ώστε να ξεκινήσουν πιο έντονα οι αναζητήσεις σε αεροδρόμια της χώρας και τους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα μας.

Ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους στα σημεία φυγής με μέσα μεταφοράς και έρευνες σε υπόπτους, σύμφωνα με τα πρώτα χαρακτηριστικά των δραστών που έδωσε ο σοκαρισμένος συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου. Από τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικοί σχεδόν απέκλεισαν την τρομοκρατική χροιά στην υπόθεση και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως πρόκειται για: «'δουλειά' της δουλειάς», υπονοώντας πως η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με κάποια υπόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδόν άμεσα εξετάζουν πρόσφατες και παλαιότερες υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα, αναζητώντας χειρισμούς, ενέργειες και εμπλεκόμενους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για την διάπραξη μιας τέτοιας εγκληματικής ενέργειας. Ο 52χρονος είχε παρουσία σε σημαντικές και πολύκροτες δίκες όπως και μακρά συνδικαλιστική δράση. Την ίδια στιγμή αναζητούν προσωπικές σημειώσεις, μηνύματα sms, τηλεφωνικές επικοινωνίες του 52χρονου δικηγόρου, επιχειρώντας να εντοπίσουν εκείνες που χαρακτηρίζονται ύποπτες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή επέκτασης των ερευνών προς χώρους και πρόσωπα.

Κομβική είναι η κατάθεση του 32χρονου στενού συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος φέρεται να άνοιξε στους δύο δράστες, να έμεινε μαζί τους μέχρι να τους δεχθεί ο δικηγόρος και συμμετείχε για περιορισμένο χρόνο στην συνάντησή τους πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί. Ο νεαρός φαίνεται να είναι σοκαρισμένος, ωστόσο οι αστυνομικοί επιχειρούν σε πρώτο χρόνο να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των δραστών ακόμη και ασήμαντες λεπτομέρειες που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αρχικά επιχειρείται να διαπιστωθεί αν οι δράστες είχαν κλείσει «ραντεβού» θανάτου με τον άτυχο δικηγόρο ή ήταν μια «έκτακτη» προσέλευση συνάντησης για… νομικές συμβουλές. Παράλληλα προσπαθούν να αντλήσουν λεπτομέρειες από τον 32χρονο για τους λεκτικούς ιδιωματισμούς, την προφορά λόγου και λέξεις κλειδιά, που θα μπορούσαν να αναδείξουν χώρες προέλευσής.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δύο δολοφόνοι, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, φέρεται να έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιείου 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης και ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο. Ο συνεργάτης του, τους ζήτησε να περιμένουν και ενημέρωσε τον 52χρονο ποινικολόγο για την έλευσή τους. Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε τους «πελάτες» στην αίθουσα των συσκέψεων, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, οι δύο δράστες φαίνεται να ζήτησαν την αποχώρηση του συνεργάτη του δικηγόρου προκειμένου να συζητήσουν κατ' ιδίαν μαζί του για «προσωπικά ζητήματα» που τους είχαν φέρει εκεί. Πράγματι ο 32χρονος βγήκε έξω. Μετά από περίπου δύο λεπτά, στις 19:10 ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, με τους δράστες να εξαφανίζονται πριν ο συνεργάτης του θύματος κατευθυνθεί εκεί. Όταν έφθασε αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία.  

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια