default-image

Επινοήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και ποδόσφαιρο!

Ποδόσφαιρο
Επινοήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Έλληνες διακρίνονται για την ευχέρεια να επινοούν τρόπους σε έκτακτες καταστάσεις. Χθες ακούσαμε πολλά σενάρια από τις ηγεσίες της Football League, για να αρχίσουν το πρωτάθλημα στην ημερομηνία που έχει οριστεί, με τις μισές ομάδες…

Αλλά, πρωτάθλημα δεν είσαι, άμα φτάνεις σε σημείο να λειτουργείς με «αλχημείες», αλλά όψονται οι αίτιοι…

Ομάδες όπως ο ΟΦΗ που έχουν δαπανήσει χρήμα για να έχουν αξιόπιστη ομάδα, έχουν κάτι παραπάνω από δίκιο να φωνάζουν για το χάλι. Όπως και ομάδες σαν Εργοτέλη, που «θρέφει» νιάτα στην κατηγορία.

Οι καταστροφικές συνέπειες περιγράφονται αποκαλυπτικά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ. «Οικονομικό κόστος λόγω του ότι βρισκόμαστε στην Κρήτη και δεν υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, λεωφορείων την τελευταία στιγμή, αλλά και αγωνιστικό κόστος, αφού ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πριν 100 ημέρες και δεν έχουμε δώσει ακόμα ένα επίσημο παιχνίδι!»

Υπάρχουν όμως και οι βαθύτερες συνέπειες, αφού όσο περνάει ο χρόνος, το πρωτάθλημα αυτό από τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και τις μη παροχές, γίνεται απλησίαστο από σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να "επενδύσουν", είτε μετοχικά, είτε χορηγικά και πάει λέγοντας.

Διπλοθεσίτη χαρακτηρίζουν στον Άρη τον Μανόλη Τζανακάκη! Σωστά, το παρατηρούν: «Αν και η φυσική του θέση είναι η δεξιά, στο φιλικό με την Α.Ε.Λ. έπαιξε, για 45 λεπτά, στην… απέναντι πλευρά, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πτέρυγας, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι».Το σημαντικότερο είναι ότι ο προπονητής του Δημήτρης Σπανός τον υπολογίζει εξαιρετικά!

Αυτό που συμβαίνει με τους αριθμούς των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι αναμενόμενο. Χθες ζήσαμε τρία σίριαλ (Πράσινη, Σταμάτης Γαρρής, Δημήτρης Γιαννακόπουλος). Σε κάθε περίπτωση ακραίων καταστάσεων, περιλαμβάνεται κι ένας Νιαγάρας, που επικαλείται ο τελευταίος.

Σκαρφαλώσαμε μια θέση, στην 46η, ως Ελλάδα στον πίνακα της FIFA. Θετικό. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της  εθνικής μας στα play-offs για το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι πολύ ψηλά. Ενδεκτικό: Ελβετία 11η, Ιταλία 15η, Κροατία 18η και Δανία 19η.

-Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γερμανία, που μαζί με Βραζιλία (2η), Πορτογαλία (3η), Αργεντινή (4η), Βέλγιο (5ο), Πολωνία (6η) και Γαλλία (7η) αλλά και την διοργανώτρια Ρωσία, θα είναι οι επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ, προγραμματισμένη για την 1η Δεκεμβρίου το Κίεβο. Την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν Ισπανία (8η), Χιλή (9η) και Περού (10ο).

«Δεν θα τα βάλω και με το κράτος»!

Τελικά δεν πάνε καλά. Τώρα φταίνε οι δικαστές που παραιτήθηκαν, από την ΕΕΑ, επειδή η ολιγωρία(;) της Πολιτείας του έτρωγε το 60% της σύνταξής του. Το επιχειρεί και το υποστηρίζει ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος σε συνέντευξή του:  «Είναι εκβιαστικό αυτό που κάνει η επιτροπή. Τελευταία στιγμή είναι δυνατόν να παραιτούνται; Πάλι αναβολή, πάλι δεν θα ξέρουμε πότε να ξεκινήσουμε, πάλι οι ομάδες θα περιμένουν. Τελευταία στιγμή το μάθαμε ότι παραιτήθηκαν, πάλι θα μπούμε σε διαδικασία αναμονής. Πήρα την Τετάρτη στην Επιτροπή και δεν ήταν κανένας υπεύθυνος, μόνο ένας υπάλληλος. Περιμένουμε να λάβει μέτρα ο Υπουργός και να βρει λύσεις». Αυτά είπε, αλλά ούτε λέξη για τις ευθύνες που έχει η Πολιτική ηγεσία και πάτησε γκάζια: «Είμαστε διατεθειμένοι να το ξεκινήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον «ωμό» εκβιασμό». Και παραδέχτηκε πως ο ίδιος θέλει να βοηθήσει,  αλλά όπως τόνισε «δεν θα τα βάλω και με το κράτος»!

Θωρίες συνωμοσίας ... για τον Μέσι!

Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου όπως έχει διαμορφωθεί από τις «σύγχρονες» συνθήκες. Αναμενόμενο ήταν να αμφισβητηθούν τα γκολ του Μέσι, στο τελευταίο παιγνίδι της Αργεντινής στο Κίτο. Στις μέρες μας οι θεωρίες συνωμοσίας πάνε σύννεφο, ως παράλληλη μέθοδος στα αποκαλούμενα «fake news»! Ο τίτλος «Ηταν στημένο γιατί η FIFA δεν θα άφηνε ποτέ τον Μέσι εκτός μουντιάλ», ήταν εύκολος για τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Τζόι Μπάρτον που ξεσήκωσε τον κόσμο από τα social media, για να πείσει πως ο κεντρικός αμυντικός του Ισημερινού, ήταν «μέσα» και στα τρία γκολ του "Μάγου", κόβοντας απότομα ταχύτητα! Ούτε καν να σκεφτεί πως «ένας αμυντικός είδε τον Μέσι να έρχεται και τα έκανε πάνω του!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News