default-image

«Ανάσα» ζωής για Χανιώτη με αναπηρία και μεγάλα χρέη

Κρήτη
«Ανάσα» ζωής για Χανιώτη με αναπηρία και μεγάλα χρέη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία μεγάλη «ανάσα» πήρε ένας 53χρονος Χανιώτης, στον οποίο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, τόσο στην… τσέπη του, όσο και στην υγεία του.

Πρόκειται για έναν άντρα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και μεγάλα χρέη, αφού αδυνατεί όχι μόνο να πληρώνει τα δάνεια που έχει πάρει, αλλά και να συντηρήσει τα δύο του παιδιάκαι τη σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος ήταν επαγγελματίας οδηγός. Ωστόσο, ο οφειλέτης έχει χρέη σε τρία καταναλωτικά δάνεια σε τρεις τράπεζες, συνολικής οφειλής 40.680 ευρώ.

Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του 53χρονου, διαθέτει μία κατοικία 69 τ.μ. και ένα Ι.Χ. αναπηρίας. Η γυναίκα του δεν διαθέτει κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Τα εισοδήματα που διαθέτει η οικογένεια είναι η σύνταξη αναπηρίας, αξίας 1.200 ευρώ μηνιαίως και ένα μικρό ποσό από επίδομα παραπληγίας. Η σύζυγος έχει προβλήματα υγείας, δεν εργάζεται και δεν έχει κάποιο εισόδημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε το «κούρεμα» του χρέους κατά 65%, σώζοντας μ' αυτό τον τρόπο από πλειστηριασμό το μοναδικό σπίτι που διαθέτει ο 53χρονος.

Για τη διάσωση της κύριας κατοικίας το Ειρηνοδικείο Χανίων επιβάλλει την καταβολή μηνιαίας δόσης 119,20 ευρώ 10 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News