default-image

Λασίθι: Δεν μπόρεσε να...θυμηθεί τον παρολίγο βιασμό γιαγιάς

Κρήτη
Λασίθι: Δεν μπόρεσε να...θυμηθεί τον παρολίγο βιασμό γιαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης έφτασε την Τετάρτη η υπόθεση της απόπειρας βιασμού μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είχε λάβει χώρα πριν από περίπου τρία χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου. Κατηγορούμενος ήταν ένας Κρητικός, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα βιασμού της ηλικιωμένης, σε χωριό του Λασιθίου, το καλοκαίρι του 2014.

Τα ξημερώματα της 22ας Αυγούστου του 2014, ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ήταν μεθυσμένος, μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης, η οποία ζούσε μόνη της. Η τελευταία ξύπνησε έντρομη αντικρίζοντας τον κατηγορούμενο γυμνό κι έβαλε αμέσως τις φωνές, καλώντας σε βοήθεια

.

Ο κατηγορούμενος τότε τρόμαξε και τράπηκε αμέσως σε φυγή... Ωστόσο, τελικά δεν κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψή του και κατέληξε με χειροπέδες. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει πριν λίγα χρόνια στον εν λόγω άνδρα ποινή κάθειρξης 7 ετών για την πράξη της απόπειρας βιασμού.

Δεν μπόρεσε να θυμηθεί τίποτα

Ο φερόμενος επίδοξος βιαστής καταδικάστηκε την Τετάρτη - και - από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Ωστόσο, η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από την επίμαχη βραδιά, καθώς είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ. Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να ζητήσει συγνώμη από το θύμα του, τονίζοντας ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κατηγορούμενος έχει αποφυλακιστεί από τον Απρίλιο του 2016. Τότε, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κάνει δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News