default-image

Φονικό: «Δέχτηκα απειλητικό sms για μένα & το γιο μου» video

Λασίθι
Φονικό: «Δέχτηκα απειλητικό sms για μένα & το γιο μου» video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες το ζευγάρι των Βούλγαρων, το οποίο εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος "εκτελέστηκε" εν ψυχρώ το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Σητείας-Ιεράπετρας.

Παρά το γεγονός ότι ο 37χρονος αστυνομικός ανέλαβε, ενώπιον του ανακριτή, εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα, οι δικαστικές Αρχές δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά του και αποφάσισαν την προφυλάκιση τόσο του ίδιου, όσο και της 38χρονης φερόμενης ερωμένης του και χήρας του αδικοχαμένου γιατρού, η οποία από την πλευρά της αρνήθηκε την ανάμειξή της στο φονικό.

Ο εκτελεστής που εργάζεται μάλιστα στον τομέα των εγκληματολογικών ερευνών  εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του. Μάλιστα περιέγραψε στην κατάθεση του ότι η σχέση του με την 38χρονη χήρα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Ο ίδιος επίσηγς υποστήριξε ότι στις 14 Αυγούστου είχε δεχτεί απειλητικό μήνυμα για τη ζωή τη δική του και του 13χρονου γιου του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προήλθε από το ίδιο το θύμα που προφανώς γνώριζε πλέον τη σχέση του με τη Νταίζη.

Πρώτος οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης, στο Λασίθι, για να απολογηθεί, ο 37χρονος αστυνομικός των εγκληματολογικών ερευνών της βουλγαρικής αστυνομίας. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την πράξη του, ενώ υποστήριξε ότι η ερωμένη του δε γνώριζε το παραμικρό για τη δολοφονία. «Έχει παραδεχτεί την πράξη του και είναι φανερά μετανιωμένος για ό,τι συνέβη», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος Γιάννης Μανδελένης, ο οποίος διορίστηκε από τις δικαστικές Αρχές ως συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ η ερωμένη του για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 62χρονου καρδιολόγου.

«Ελπίζουμε να αναδειχθούν όλα τα κίνητρα που τον ώθησαν σε αυτή του την ενέργεια μέχρι να γίνει το δικαστήριο της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο κ. Μανδελένης. Ο 37χρονος αστυνομικός παρέμεινε για περίπου δύο ώρες στο ανακριτικό γραφείο και, αφού αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, εξήλθε από τα Δικαστήρια Νεάπολης και πήρε το δρόμο της φυλακής.

Ακολούθησε η 38χρονη χήρα, η οποία στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα για την πρόθεση του φερόμενου εραστή της να σκοτώσει τον άνδρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτώμενη για τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με τον 37χρονο το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι ήταν προσωπικού χαρακτήρα και δεν αποτελούσαν μέρος κάποιου σχεδίου.

«Πρέπει να διαλευκανθούν κάποια πραγματικά περιστατικά τα οποία είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Το γεγονός είναι ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν είναι όπως παρουσιάζονται προς τα έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά η δικηγόρος Ελένη Ταβλά, η οποία διορίστηκε από τις δικαστικές Αρχές ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Πάντως, η 38χρονη δεν έπεισε με τα λεγόμενά της, με αποτέλεσμα να κριθεί - και αυτή - προφυλακιστέα.

Στο πλευρό της 38χρονης ο αδερφός της που δεν θέλησε ωστόσο να πει το παραμικρό.

Σχολικός έρωτας: Από τα θρανία γνωρίζονταν χήρα και αστυνομικός

Η σχέση του 37χρονου αστυνομικού με την 38χρονη σύζυγο του γιατρού ξεκίνησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από περίπου ένα χρόνο. Οι δυο τους ήταν συμμαθητές στη Βουλγαρία και είχαν χαθεί για πολλά χρόνια.

Σε ένα από τα ταξίδια της 38χρονης στην πατρίδα της, οι δύο προφυλακισθέντες ξανάσμιξαν. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 37χρονος ήταν σίγουρος ότι ο 62χρονος γνώριζε για τη σχέση του με την 38χρονη γυναίκα του. Παρ' όλα αυτά, ούτε ο ίδιος φαίνεται να περίμενε ότι θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τον καρδιολόγο. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι χωρισμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, φέρεται να έφτασε στην Κρήτη από τη Βουλγαρία λίγες εβδομάδες πριν το φονικό. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 37χρονος δε φαίνεται να ενδιαφερόταν για την περιουσία του 62χρονου, παρά μόνο για... τα μάτια της 38χρονης χήρας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη - Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφία : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News