Ειδήσεις

Μοναδικές δημιουργίες με κρέας από τα Χανιά σε όλο τον κόσμο

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας θα συμμετάσχει ομάδα κρεοπωλών από τα Χανιά η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη αρχίσει τις προπονήσεις για να δημιουργήσουν ευφάνταστα παρασκευάσματα με διάφορα είδη κρεάτων, με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Φορούν τις κατάλευκες ποδιές τους, ακονίζουν τα μαχαίρια τους και δηλώνουν έτοιμοι να δείξουν τις δεξιότητες τους στη δημιουργία πρωτότυπων παρασκευασμάτων από κρέας. Έξι είναι οι επαγγελματίες που αποφάσισαν να αφήσουν για μια εβδομάδα τα κρεοπωλεία και να βρεθούν στο Μπέλφαστ. Συγκρότησαν την ελληνική ομάδα κρεοπωλών και «προπονούνται» παρασκευάζοντας κρεατολιχουδιές από κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί πασπαλισμένα με κρητικά αρωματικά φυτά.

«Το κίνητρο είναι να γνωρίσουμε καινούρια πράγματα, να δείξουμε τις ικανότητες μας και ουσιαστικά ο στόχος είναι να είμαστε πιο αναβαθμισμένοι στη δουλειά μας, τίποτα περισσότερο» επισημαίνει ο Γιάννης Καζάς.

Την ιδέα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στον Πλατανιά. Κοινό χαρακτηριστικό της ελληνικής ομάδας κρεοπωλών με έντονο το κρητικό στοιχείο, είναι το μεράκι για δημιουργίες κρεατοπαρασκευασμάτων που ξεχωρίζουν. Ο Νικόλαος Βρεττός όμως τονίζει ότι «αυτό που κάνει ξεχωριστή την ελληνική ομάδα κρεοπωλών είναι το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των κρεοπωλών - μελών της». Για τον Ευθύμη Σκαράκη, το μεγαλύτερο έπαθλο θα είναι η εμπειρία της συμμετοχής σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό θα κατακτήσει η ομάδα που θα καταφέρει να διαχειριστεί με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τέσσερα είδη κρέατος. Οι συμμετέχοντες κρεοπώλες δε θα κληθούν μόνο να διαχωρίσουν την πρώτη ύλη, αλλά μέσα σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο, να αναδείξουν και τα επιμέρους κομμάτια με πρωτότυπο τρόπο.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια