Ειδήσεις

Αναβολή στη δίκη του 80χρονου "σάτυρου"

Αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη του 80χρονου Κρητικού ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για την αποπλάνηση

Αναβλήθηκε τελικά σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - του 80χρονου Κρητικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για την αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών, το καλοκαίρι του 2015, στο Θραψανό.

Η υπεράσπιση του ηλικιωμένου ζήτησε  την αναβολή της δίκης, καθώς ο κατηγορούμενος πάσχει από άνοια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει αντίληψη της πραγματικότητας.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε κλινική λόγω της κατάστασης της υγείας του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Τελικά η Έδρα διέταξε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ψυχίατρο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν ο 80χρονος μπορεί -ή όχι- να δικαστεί και στη συνέχεια ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης «αορίστως».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκτός φυλακής από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια