Ειδήσεις

Σοκ με απολογία παιδόφιλου μουσικού: Τη χάιδευα & της άρεσε

Προκαλούν ανατριχίλα βασικά τμήματα της ανατριχιαστικής απολογίας του 60χρονου καθηγητή ωδείων, ο οποίος είχε διδάξει και στο Ηράκλειο.

Νέα σοκαριστικά και συνάμα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του 60χρονου παιδόφιλου, καθηγητή μουσικής και πατέρα δύο παιδιών που στο πρόσφατο παρελθόν είχε παραδώσει μαθήματα και στο  ωδείο του δήμου Ηρακλείου.

Ο Παναγιώτης Δράκος που είχε ομολογήσει τις πράξεις του και οδηγήθηκε στη φυλακή στην Τρίπολη, για ένα διάστημα δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου.

Μάλιστα τότε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Τσαγκαράκης, είχε υποστηρίξει στο neakriti.gr ότι ο 60χρονος δεν παρέδιδε ποτέ μόνος του μαθήματα, αλλά πάντα με μια άλλη καθηγήτρια.

Σοκ και αποτροπιασμός από την απολογία του παιδεραστή καθηγητή μουσικής

Bασικά τμήματα της ανατριχιαστικής απολογίας του 60χρονου καθηγητή ωδείων που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για ασέλγειες σε βάρος ανήλικων μαθητών του, ηλικίας από 9 έως 11 χρόνων, αποκαλύπτει το bloko.gr.

Πρόκειται για τον καθηγητή που υπήρξε πρώτο φλάουτο σε όλες τις μεγάλες ορχήστρες της χώρας και η αποκάλυψη από το ανηλίκων της ασφάλειας της δραστηριότητας του είχε προκαλέσει σοκ.

Στο καθαυτό τμήμα της απολογίας του για τις ασέλγειες, ο 60χρονος για τον οποίο θυμίζουμε πως υπάρχει από την εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίας, υποστηρίζει τα εξής:

"Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία ...  (αναφέρονται δύο ωδεία περιοχών της Αττικής), την περίοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία... (αναφέρονται τρία ωδεία περιοχών της Αττικής) και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία...(αναφέρονται και πάλι τρία ωδεία περιοχών της Αττικής).

Στο ωδείο (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) έμεινα μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Την .... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από τότε που ήρθε στο ωδείο του ... (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων)  από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου... Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της ... (αναφέρεται το όνομα της ανήλικης μαθήτριας) σταμάτησα από το ωδείο . Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή.

Την .... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017 στο ωδείο... (αναφέρεται άλλο ωδείο). Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Τη χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της.... Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά ... (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα. Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η ... (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο ... (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη ... (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο... (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά.

Ακολουθεί ερώτηση αστυνομικού: Όταν με τα παιδιά κάνατε αυτές τις πράξεις, κλειδώνατε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας:

Απάντηση: Ποτέ. Ότι έκανα κρατούσε πολύ λίγο, δευτερόλεπτα. έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Έχω πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι σωστό.

Στο πρώτο μέρος της απολογίας αιτιολογεί την παράνομη κατοχή των όπλων, λέγοντας ότι τα μαχαίρια τα αγόρασε από την Αθήνα και πως τα χρησιμοποιούσε όταν έκανε ορειβασία ή κάμπινγκ. Για τα πιστόλια λέει ότι δεν έχει άδεια. Το ένα το αγόρασε για 700.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 καθώς τότε έμενε σε απομονωμένη περιοχή στο Ντράφι και το ήθελε για λόγους ασφαλείας ενώ το δεύτερο το πήρε πάνω κάτω την ίδια εποχή από κάποιον Γιώργο που έμενε στην Δραπετσώνα. Για τα φυσίγγια είπε πως ήταν γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο στο Γουδή και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες σφαίρες με νόμιμη άδεια από την ΕΛΑΣ. Τέλος, για ένα κοντόκαννο δίκαννο είπε ότι αυτός έκοψε το κοντάκι για να είναι πιο εύχρηστο, κάνοντας επίσης επίκληση λόγων ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Ο Παναγιώτης Δράκος που ομολόγησε τις πράξεις του και οδηγήθηκε στη φυλακή στην Τρίπολη,  για ένα διάστημα δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και είχε προσληφθεί ως πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας.

Από την πλευρά του  ο κ. Γιώργος Τσαγκαράκης , πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι είχε εργαστεί στο δημοτικό Ωδείο, είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα στο neakriti.gr: "Η συνεργασία μας μαζί του είχε τελειώσει  εδώ και 4 μήνες. Υπήρξε συνεργάτης μας για 10 μήνες . Οι επισκέψεις του ωστόσο ήταν αρκετά αραιές. Ερχόταν για μαθήματα μόνο Σαββατοκύριακα και 2 φορές το μήνα.  "

Ενώ σημαντική και θετική παράμετρος  για τον ίδιο αποτελεί το γεγονός ότι στα μαθήματα δεν πότε μόνος αλλά πάντα με μία άλλη καθηγήτρια.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν δίδασκε πότε μόνος του αλλά τα μαθήματα ήταν πάντα ομαδικά».

Ο κ. Τσαγκαράκης είχε αναφέρει ότι  "Πότε δεν μου εκφράστηκαν παράπονα από γονείς ή μαθητές για την παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην διάρκεια των μαθημάτων. Να σημειώσω επίσης ότι προσλήφθηκε στο Δημοτικό Ωδείο έπειτα από σχετική προκήρυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε το βιογραφικό του:

Σε αυτό αναφέρεται ότι «σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο. Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία. Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο ......».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια