Ειδήσεις

O Bασίλης Κεγκέρογλου: Γιατί δεν ψηφίσαμε τη διάταξη

Για τους Παπαθεοδώρου, Λοβέρδο και Βενιζέλο μέτρησε η ψήφος , ενώ για τους υπόλοιπους η επιστολή μέτρησε ως πρόθεση ψήφου, τόνισε.

Ξεκάθαρη εξήγηση για τη στάση που κράτησε στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου έδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου .

Όπως σημείωσε μιλώνταςστο neakriti.gr για την ουσία, η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ στην οποία προεδρεύει ήταν να μην ψηφίσει τη διάταξη του άρθρου 3 αφού ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την τροποποίηση που πρότειναν και έτσι δήλωσαν "παρών".

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου: «στο θέμα των απουσιών βουλευτών, την ευθύνη την φέρει ο κ.Βούτσης ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα της Βουλής δύο φορές. Αντί για συζήτηση την Πέμπτη με Παρασκευή, έφερε το θέμα προς συζήτηση Δευτέρα, Τρίτη. Εμείς ωστόσο είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας. Με επιστολή καταθέσαμε την ψήφο μας .Για τους μεν Παπαθεοδώρου, Λοβέρδο και Βενιζέλο μέτρησε η ψήφος , ενώ για τους υπόλοιπους η επιστολή μέτρησε ως πρόθεση ψήφου. Όμως αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Η συλλογική μας απόφαση ήταν να μην ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη διάταξη. Ζητήσαμε μια ώρα πριν ονομαστική ψηφοφορία και το αρνήθηκε το προεδρείο της Βουλής».

Η τοποθέτηση στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε.

Ακολουθεί ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ. Θεοδωράκης, αλλά προηγουμένως ο κ. Κεγκέρογλου ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θέλει να κάνει μία δήλωση.   

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς και τον Πρόεδρο του Ποταμιού για το λεπτό που ζήτησα να μιλήσω. Θα μπω αμέσως στο περιεχόμενο της δήλωσης.

Είναι γνωστό ότι στη Διάσκεψη Προέδρων, όταν ήρθε δεύτερη φορά η αλλαγή του προγράμματος για τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου, διαφώνησα για συγκεκριμένους λόγους.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της Βουλής κάναμε τον προγραμματισμό μας για τις συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων, όπως για το κεντρικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και για τις περιοδείες. Ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκλογών.

Με αυτή την έννοια θα υπάρξει για όσους λείπουν, όπως εγώ που πρέπει να φύγω τώρα αμέσως για το αεροδρόμιο, για την Πρόεδρο και άλλους, επιστολή με την πρόθεση ψήφου, όπου σαφώς θα στηρίζουμε τη συλλογική απόφαση που πήραμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ευχαριστώ που μου δώσατε το δικαίωμα να μιλήσω.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ     ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ:

(ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ)

(ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ενημερώνω ότι έχουν έρθει στο Προεδρείο επιστολές των συναδέλφων κ. Φωτεινής Γεννηματά, κ. Μιχαήλ Τζελέπη, κ. Ιωάννη Μανιάτη και κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου, οι οποίοι μας γνωρίζουν ότι απουσιάζουν από την ψηφοφορία και ότι αν ήταν παρόντες, θα ψήφιζαν σύμφωνα με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Γεώργιος Καρασμάνης απουσιάζει και με επιστολή του μας γνωρίζει ότι εάν ήταν παρών, επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 7 θα ψήφιζε «ΟΧΙ» και επί της τροπολογίας 1276/113 θα ψήφιζε «ΝΑΙ».

Επίσης, ο κ. Αναστάσιος Κουράκης απουσιάζει και με επιστολή του μας γνωρίζει ότι εάν ήταν παρών, επί της αρχής, επί των άρθρων 1 έως και 7 και επί της τροπολογίας 1276/113 θα ψήφιζε «ΝΑΙ».

Οι επιστολές αυτές, οι οποίες εκφράζουν πρόθεση ψήφου, θα καταχωρισθούν στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, αλλά δεν συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση των ψήφων.

(Οι προαναφερθείσες επιστολές καταχωρίζονται στα Πρακτικά και έχουν ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η ψηφοφορία και παρακαλώ τους κύριους ψηφολέκτες να προβούν στην καταμέτρηση των ψήφων και την εξαγωγή του αποτελέσματος.

Σχόλια