default-image

Έκαψαν φύλλα αξιολόγησης έξω από το Μαξίμου μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα
Έκαψαν φύλλα αξιολόγησης έξω από το Μαξίμου μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το φορτηγό με τα πλακάτ και τα πανό της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ένταση επικράτησε στη Βουλή, καθώς οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να σηκώσουν πανό.

Το πανό που ήθελαν να σηκώσουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στη Βουλή γράφει «3 λαλούν και 2 χορεύουν» και δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Καρανίκα να παίζουν φλογέρα και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να χορεύουν.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν από τους αστυνομικούς να περάσουν δύο άτομα στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής και να σηκώσουν το πανό, ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Νωρίτερα, η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το Μέγαρο Μαξίμου σταμάτησε στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε κλείσει τον δρόμο. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας επιστράτευσαν και ένα φορτηγό γεμάτο πλακάτ με συνθήματα διαμαρτυρίας.

Με σύνθημα «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στη συγκέντρωση, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε μέσω των πανό της επίθεση τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «Μαυρογιαλούρο» και αναφέρει ότι δεν έχει φιλότιμο. Μάλιστα, έκαψαν και έσκισαν τα φύλλα αξιολόγησης στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., αλλά και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Σημειώνεται πως η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ, που ξεκίνησε στις 8 π.μ. έξω από τα νοσοκομεία Παίδων, πέρασε από τις οδούς Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και θα έχει κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η πορεία πέρασε μπροστά από νοσοκομεία, έκανε στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών», αποτελούν τα αιτήματα που διεκδικούν.

Τέλος, στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ., έως τις 3:00 μ.μ. αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News