Ειδήσεις

Παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο προσκήνιο στο Direct!

Παραβατικότητα, εγκληματικότητα και ανοχή της κοινωνίας. Όροι γνώριμοι στην Κρήτη. Εκφράσεις που διατυπώνονται σε καθημερινή πλέον βάση από πολίτες, φορείς και επισκέπτες του νησιού.

Από ανθρώπους όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, μόρφωσης και κουλτούρας. Κοινό μυστικό τις προηγούμενες δεκαετίες, ένα ταμπού που φαίνεται να έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια ως προς την αποδοχή της όλης κατάστασης.

Η υπόθεση Λεμπιδάκη επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι στην Κρήτη εγκληματικές οργανώσεις βρίσκουν πεδίο δράσης προκειμένου να παρανομήσουν και να κάνουν πράξη το σχέδιο τους. Ένα σκηνικό μέσα στο οποίο δεν θα μπορούσε να μην έχει δεσπόζουσα θέση και η παράμετρος της ανοχής της κοινωνίας απέναντι  σ όλους αυτούς του γνωστούς αγνώστους.

Πόσο ανησυχητικά είναι τα περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας στο νησί της Κρήτης; Πόσο επηρεάζει την έξαρση των φαινομένων αυτών η ανοχή μέρους του κοινωνικού συνόλου; Ένα φλέγον θέμα που βρίσκεται στο προσκήνιο. Απόψε στην εκπομπή Direct με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στις 23:25.

Σχόλια