Ειδήσεις

Οι τροφές που… απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Μπορεί τα περισσότερα τρόφιμα να χρειάζονται να μπουν στο ψυγείο, ώστε να διατηρηθούν, όμως υπάρχουν και κάποιες τροφές, που όταν φυλάσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο χαλάνε πιο γρήγορα, αλλά αλλοιώνεται και η γεύση τους.

Τα τρόφιμα αυτά καλό είναι να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψωμί

Όταν το ψωμί μπαίνει στο ψυγείο στεγνώνει γρήγορα και σκληραίνει. Πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι αφράτο και φρέσκο. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, μπορεί να μπει στην κατάψυξη.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο γιατί μαλακώνουν και μουχλιάζουν  γρήγορα εξαιτίας της υγρασίας που υπάρχει στο ψυγείο.

Πατάτες

Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα σε στεγνό και σκοτεινό μέρος και καλό είναι να μπαίνουν σε χάρτινη σακούλα. Στο ψυγείο χάνουν τη γεύση τους και μουχλιάζουν.

Φρέσκα βότανα

Ο βασιλικός, η μέντα και ο μαϊντανός δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο γιατί μαραίνονται πιο γρήγορα και μαυρίζουν. Παράλληλα, απορροφούν εύκολα μυρωδιές από τα άλλα τρόφιμα που υπάρχουν στο ψυγείο.

Για να διατηρηθούν περισσότερο, είναι καλό να μπουν σε ένα ποτήρι με νερό.

Μέλι

Το μέλι για να διατηρηθεί πρέπει να είναι καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς υγρασία και φως. Στο ψυγείο θα χαλάσει η υφή του και θα αλλοιωθεί η γεύση του, αλλά σίγουρα είναι το πιο ανθεκτικό τρόφιμο. Αντέχει για πάντα!

Καφές

Ο καφές χάνει τη γεύση και το άρωμά του όταν βρίσκεται ανοιχτός μέσα στο ψυγείο, καθώς απορροφά μυρωδιές από τα άλλα τρόφιμα.

Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποθηκευτεί σε αεροστεγές μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο, ώστε να προστατεύεται από την υγρασία και τον αέρα, και τότε μπορεί να μπει και στο ψυγείο.

Ντομάτες

Αν μπουν στο ψυγείο χαλάει η γεύση τους και χάνουν τα υγρά τους.

Διατηρούνται καλύτερα σε γυάλινο μπολ σε σκιερό μέρος.

Πηγή: valueforlife.gr

Σχόλια