default-image

Μποχωρίδης: Ήταν μία μεγάλη νίκη, δε μένουμε σε αυτή

Μπάσκετ
Μποχωρίδης: Ήταν μία μεγάλη νίκη, δε μένουμε σε αυτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, νικώντας μία πολύ δυνατή ομάδα, το Διαγόρα Δρυοπιδέων με 75-66, στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη έδειξε ότι θα αποτελέσει δυνατό αντίπαλο για όλες τις ομάδες, στηριζόμενη στην άμυνά της, αλλά και στο ταλέντο που διαθέτουν οι παίκτες της. Στο χθεσινό παιχνίδι μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Μποχωρίδης, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους και οδήγησε επιθετικά την ηρακλειώτικη ομάδα. Ο 27χρονος γκαρντ μίλησε στη "Ν.Κ." για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, για τα όπλα της ομάδας του, αλλά και για την πορεία που περιμένει να έχει στη Β' Εθνική.

Σχολιάζοντας αρχικά τη χθεσινή μεγάλη νίκη του Ηρακλείου, τόνισε: «Ήταν σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας. Ήταν μια μεγάλη νίκη, ωστόσο δε θέλουμε να σταθούμε σε αυτή. Στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ήταν έκπληξη η νίκη της ομάδας του, θεωρεί ότι «ήταν έκπληξη ως προς την έκτασή της. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά απέναντι σε μια τόσο έμπειρη ομάδα. Στόχος μας εξαρχής ήταν η νίκη. Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ και οι ψηλοί μας φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ. Παρ' όλα αυτά πήραμε μεγάλες βοήθειες από τον Πρωτογεράκη, ο οποίος πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, και μας βοήθησε όταν μείναμε χωρίς ψηλούς».

Σχολιάζοντας τη δική του απόδοση, θεωρεί ότι «ήταν μια καλή βραδιά για μένα. Ήμουν εύστοχος, αλλά δεν αξίζει να μείνουμε σε αυτό. Είναι καλύτερα να κοιτάξουμε παρακάτω. Εξάλλου πιστεύω ότι έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να βρεθούν στη δική μου θέση στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τον Νίκο Μποχωρίδη το πιο σημαντικό στην ομάδα είναι ότι «υπάρχει συσπείρωση. Αρκετοί παίκτες έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε ξανά μαζί. Το κλίμα είναι οικογενειακό και η συνεργασία με τον κόουτς πολύ καλή».

Ο ίδιος αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Ηρακλείου, αν και, όπως μας εξηγεί, «είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις νωρίς το καλοκαίρι, όμως όντως η συνεργασία ήρθε αργά. Ήθελα να επιστρέψω στην πόλη του Ηρακλείου (σ.σ. ήταν παίκτης του ΟΦΗ πριν δύο χρόνια) και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας».

Οι "κυανόλευκοι" έχουν δημιουργήσει φέτος ένα νεανικό σύνολο και, σύμφωνα με τον 27χρονο γκαρντ, «ήταν μια σωστή προσέγγιση και ο κ. Μακράκης έδεσε σωστά το "παζλ". Υπάρχουν κάποια έμπειρα παιδιά στην ομάδα και το γεγονός ότι το κλίμα είναι οικογενειακό θα βοηθήσει και τους μικρούς να αποκτήσουν σιγά-σιγά αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι δεν υπολείπονται σε σχέση με τους υπόλοιπους, και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνονται ακόμα καλύτεροι. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και κοιτάζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα πάμε καλά», κατέληξε...

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News