default-image

Και με το νόμο αλλαγή φύλου από τα 15 - Ποιοι καταψήφισαν

Κρήτη
Και με το νόμο αλλαγή φύλου από τα 15 - Ποιοι καταψήφισαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία - θρίλερ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, την ώρα που υπήρχε απορία για το τι θα ψηφίσουν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά ψήφισαν 285 βουλευτές. «Ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 171 βουλευτές, «όχι» 114 και «παρών» δεν ψήφισε κανείς.

Αμφιλεγόμενο ζήτημα αποτελούσε και αποτελεί το άρθρο 3 που σχετίζεται με την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, το οποίο εν τέλει έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με «ναι» από 148 βουλευτές. Από 124 δεν έγινε δεκτό ψηφίζοντας «όχι», ενώ «παρών» δήλωσαν 13 βουλευτές

Ενδεικτικά, κάποιες από τις… απαντήσεις που έδωσαν οι βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε σε όλα «όχι» για την αλλαγή φύλου, «όχι» σε όλα η Αλέκα Παπαρήγα, σύσσωμοι και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Aπουσίαζαν Κρητικοί βουλευτές

Συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους: Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κατσιαντώνης από τη ΝΔ και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι "Με επιστολή καταθέσαμε την ψήφο μας .Για τους μεν Παπαθεοδώρου, Λοβέρδο και Βενιζέλο μέτρησε η ψήφος , ενώ για τους υπόλοιπους η επιστολή μέτρησε ως πρόθεση ψήφου".

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο αμφιλεγόμενο άρθρο 3, το ίδιο και η Έλενα Κουντουρά, και «παρών» στα υπόλοιπα.

Ο πρωθυπουργός και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε «ναι» σε όλα.  

«Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

O Κατσίκης Κωνσταντίνος, διόρθωσε την ψήφο του σε «ναι» επί της αρχής, «όχι» στα άρθρα, «ναι» στην τροπολογία. «Δεν το κατάλαβα, όταν είπα όχι σε όλα εννοούσα σε όλα τα άρθρα. Γιατί προκαλεί αντίδραση όταν γίνεται ένα λάθος; δεν το καταλαβαίνω.», δήλωσε.

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

«Η επιλογή Μητσοτάκη να αναφερθεί σε ένα παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε τη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου στα 18 χωρίς ιατρική γνωμάτευση, γιατί κάποιος που ήθελε να το κάνει όταν τον ρώτησαν το λόγο είπε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Είναι ντροπή να υβρίζει μια κοινωνική κατηγορία και να λέει ότι τάχα χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Αναμένω τον αρχηγό της ΝΔ και να πάρει πίσω την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας. Άστοχη και ντροπιαστική η αναφορά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  

«Η συζήτηση έχει μια υποκριτική διάσταση. Αντί να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά στοιχειώδη εκσυγχρονισμό και που 19 χώρες της ΕΕ έχουν εντάξει στο δίκαιό τους ανάλογες ρυθμίσεις, συζητάμε την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών. Πρόκειται για υποκρισία. Για τους ανήλικους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, αυτό που θα έπρεπε να βαρύνει τη συνείδηση μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «για άλλη μια φορά δεν ήσασταν στην ομιλία μου, εγώ είμαι παρών στις δικές σας. Ο κ. Καμμένος που είναι; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών, αυτός που έλεγε θα ρίξει την κυβέρνηση, έβαλε την ουρά στα σκέλια για την καρέκλα και ψηφίζει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει».

Ένταση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τη Χρυσή Αυγή

Επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο κ. Κοντονής ο οποίος αναφέρθηκε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είπε μάχεται για του Χριστού την Πίστη την Αγία. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία σκοτώσατε τον Παύλο Φύσσα; Αυτό να μας πείτε και να μην εμπλέκετε την Θρησκεία με τις αθλιότητες σας και την δολοφονική σας δράση. Γιατί ο Χριστός και η Θρησκεία κηρύσσουν την Αγάπη και εσείς το μίσος».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News