default-image

Όλα έτοιμα για το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας

Κρήτη
Όλα έτοιμα για το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα φιλοξενηθεί στην Ιεράπετρα στις 21 με 28 Οκτωβρίου, η οργανωτική επιτροπή καλεί τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις τους θεάτρου στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, αρχής γενομένης αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

* Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, τα "Κιμωλο-παλαμο-μπερδέματα": Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην και την πλατεία! Την εκδήλωση διοργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Στις 6:30 το απόγευμα θα λάβει χώρα η παράσταση κουκλοθέατρου "Το δέντρο που έδινε" από την Ομάδα "Κουκλο-βατώ". Ένα δέντρο που έρχεται να μας γνωρίσει τον κήπο της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και της αγάπης.

* Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, "Πάμε για ορθοπεταλιές;": Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της πόλης, στις 10 το πρωί.

* Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, "Αγιογραφούμε": Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας μάς προσκαλεί στις 6 το απόγευμα σε γνωριμία με την Αγιογραφία.

* Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Agostino: Α poet in the calabrian" του Domenico Cuzzucoli: Ένα ντοκιμαντέρ για τον ποιητή που βοήθησε να γνωρίσει ο κόσμος τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων της Καλαβρίας.

* Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, "Κάτι ψήνεται!": Στις 7 το απόγευμα «φτιάχνουμε και τρώμε λουκουμάδες με τυρί και μέλι». Από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας.

* Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, τουρνουά γρήγορου σκακιού για παιδιά, στις 6 το απόγευμα. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του τουρνουά στο τηλέφωνο 6979/505.030.

* Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, "Μυζηθρόπιτες μετά μουσικής": Οι "Logokrisis" μάς ξεσηκώνουν με τη μουσική τους... και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου ψήνει μυζηθρόπιτες στις 8 το βράδυ.

Η κριτική επιτροπή

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για πέντε ανθρώπους που έχουν προσφέρει διακεκριμένο έργο στον πολιτισμό και συνεχίζουν έμπρακτα να στηρίζουν και να υπηρετούν το Θέατρο, την Τέχνη και τη Διανόηση. «Άλλους τους καλωσορίζουμε για πρώτη φορά και τους ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, άλλους τους υποδεχόμαστε ξανά φέτος και τους ευχαριστούμε θερμά για τη σταθερή έμπρακτη υποστήριξή τους», σημειώνεται από τους διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, την κριτική επιτροπή αποτελούν η σκηνοθέτις Έρση Βασιλικιώτη, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, η ηθοποιός Καίτη Μανωλιδάκη, ο μουσικός Αργύρης Μπακιρτζής και η θεατρική συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News