default-image

Φόνος καρδιολόγου: Γιατί αρνήθηκαν να αναλάβουν το ζευγάρι

Κρήτη
Φόνος καρδιολόγου: Γιατί αρνήθηκαν να αναλάβουν το ζευγάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Σητείας λίγα 24ώρα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του καρδιολόγου από έναν 37χρονο Βούλγαρο ,αστυνομικό και με συνεργό του τη γυναίκα του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί το γεγονός ότι αν και χθες οδηγήθηκαν χωρίς δικηγόρο οι κατηγορούμενοι ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια Νεάπολης, πήραν τελικά προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ουδείς δικηγόρος προθυμοποιήθηκε να τους αναλάβει για την υπεράσπιση τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 37χρονο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 38χρονη φέρει δίωξη για συνέργεια στη δολοφονία.

Πάντως όπως προβλέπεται από το νόμο, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει έναν δικηγόρο στους δύο κατηγορουμένους προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Την ίδια ώρα οι λεπτομέρειες γύρω από το στυγερό έγκλημα δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο καθώς όπως αφήνεται να διαφανεί και μετά την ομολογία του 37χρονου Βούλγαρο, επρόκειτο τελικά για ένα προμελέτημένο έγκλημα πάθους καθώς η 38χρονη χήρα πλέον και ο 38χρονος Βούλγαρος φαίνεται να είχαν συνάψει σχέση μεταξύ τους, και είχαν βάλει μπροστά ένα σχέδιο εξόντωσης του γιατρού το οποίο και οδήγησε το δράστη να πάρει το όπλο και να πατήσει 3 φορές τη σκανδάλη, αποτελειώνοντας το θύμα που κινούνταν αμέριμνο το πρωί του Σαββάτου με το αυτοκίνητο του στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας.

Το σχέδιο πάντως του ζευγαριού φαίνεται να χάλασαν κυνηγοί που έτυχε να περνάνε από τον τόπο της δολοφονίας και να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες του φονικού, με έναν εξ αυτών μάλιστα να προσπαθούσε με ότι μέσα διέθετε να σταματήσει το δράστη και το θύμα να ψελλίζει τα τελευταία λόγια ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια,

Καθοριστικός ο ρόλος των κυνηγών

Τρεις αυτόπτες μάρτυρες που είχαν βγει για κυνήγι στους γύρω λόφους ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν ένα άτομο να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο κινείτο στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σητείας-Ιεράπετρας. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια και, αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 37χρονος φέρεται να πλησίασε το θύμα του και να το πυροβόλησε δύο ακόμη φορές, σκοτώνοντάς το ακαριαία.

Μετά το έγκλημα, ο 37χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi. Σε λιγότερο από δύο ώρες από το φρικτό φονικό, ο 37χρονος έπεφτε στα "χέρια" της ΕΛ.ΑΣ., σε μπλόκο που είχε στηθεί, και προσήχθη ως ύποπτος. Λίγες ώρες μετά, ο Βούλγαρος αστυνομικός ομολογούσε στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τον καρδιολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ - ΓΑΖΩΣΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ

Για τους καλά γνωρίζοντες στη Σητεία και στην ευρύτερη περιοχή πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παράνομη σχέση των Βουλγάρων εδώ και χρόνια ενώ ο 37χρονος ήρθε από τη Βουλγαρία αποκλειστικά γι' αυτόν τον σκοπό: να στήσει και να φέρει εις πέρας την ενέδρα θανάτου στον 62χρονο γιατρό!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι Αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που «έδειχναν» εκείνον ως δολοφόνο, με τον Βούλγαρο τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

Ενώ άλλα στοιχεία αναφέρουν ότι στόχος του αλλοδαπού ζευγαριού ήταν η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία του γιατρού.

Οι καβγάδες του ζευγαριού και η πατρότητα του παιδιού.

Το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είχε έντονους διαπληκτισμούς με το γιατρό σύμφωνα με πληροφορίες να αμφιβάλει ακόμη και για την πατρότητα του 3χρονου παιδιού τους, ζητώντας μάλιστα από τη γυναίκα του να προβούν σε τεστ DNA.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας φαίνεται να ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Ο 37χρονος αλλοδαπός, ήρθε από την Βουλγαρία αποφασισμένος να κάνει πράξη το φριχτό σχέδιο του καταφέρνοντας να «βγάλει»  το γιατρό από τη μέση αλλά αντιμέτωπος πλέον με το νόμο της δικαιοσύνης και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση να βαραίνει τις πλάτες του και την 37χρονη Βουλγάρα να δικάζεται και αυτή για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Γνώριζε από όπλα

Ο 37χρονος φερόμενος δολοφόνος του γιατρού είναι εν ενεργεία αστυνομικός της βουλγαρικής αστυνομίας και γνώριζε από όπλα, γεγονός που φάνηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - από τις βολές που έριξε προς το αυτοκίνητο, το κεφάλι και το σώμα του καρδιολόγου.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα πάντως με τα ευρήματα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή αργά το βράδυ του Σαββάτου στο ΠΑΓΝΗ, ο θάνατος του 62χρονου καρδιολόγου προήλθε από βολές με πυροβόλο, τις οποίες και δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα.

Τον αδικοχαμένο καρδιολόγο αποχαιρέτησε πάντως χθες στην κηδεία, που έγινε στο χωριό όπου γεννήθηκε, τον Άγιο Στέφανο, δίπλα στο Μακρύ Γιαλό, πλήθος κόσμου, που δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο "έσβησε" ο αγαπημένος Λασιθιώτης καρδιολόγος.

Πότε κλείστηκε η συμφωνία για το… τέλος του γιατρού

Σύμφωνα με το anatolh.com , ήταν Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου όταν η 38χρονη σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τη Σητεία, έκλεινε την οριστική συμφωνία με τον ομοεθνή, Βούλγαρο εραστή της για να δολοφονήσουν τον 62χρονο Σητειακό γιατρό.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο 37χρονος βούλγαρος αστυνομικός φτάνει στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς. Κινήθηκε με το αυτοκίνητο του μέσω Αλεξανδρούπολης. Στάθμευσε το λευκό ΙΧ στο αεροδρόμιο Σητείας κι από κει κινήθηκε στην περιοχή. Μαζί του είχε φέρει το υπηρεσιακό του περίστροφο και μια κυνηγετική καραμπίνα. Με την σύζυγο του γιατρού και ερωμένη του συναντήθηκαν για να υλοποιήσουν το σχέδιο δολοφονίας της συζύγου της στις λεπτομέρειες του.

Μαζί είδαν το σπίτι που έμενε. Έπρεπε να παρατηρήσει την γειτονιά, τους γύρω χώρους, τους δρόμους της πόλης της Σητείας. Μαζί έκαναν τον δρόμο στον οποίο θα οδηγούσε ο γιατρός για να πάει στο Μακρύ Γιαλό. Έτσι χαρτογράφησαν την διαδρομή. Είδαν τα σημεία που θα περάσει και επέλεξαν το κατάλληλο σημείο, χρονομετρώντας την διαδρομή και υπολογίζοντας τις λεπτομέρειες. Όλα ετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.

Το πρωί του Σαββάτου είχε στηθεί, φορώντας στολή παραλλαγής για να μοιάζει με κυνηγό, στο σημείο που είχαν αποφασίσει στα Πιλαλήματα. Είχε ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και περίμενε. Λίγο μετά έφτασε το sms από την γυναίκα του καρδιολόγου και συνεργό του: «Έφυγε τώρα. Μόνος…». Ο άντρας της θα πήγαινε στο Μακρύ Γιαλό, σύμφωνα με το πρόγραμμά του. Συνήθως, σε αυτή την διαδρομή, είχε μαζί του τον αδελφό της. Αυτή την φορά όχι. Ήταν μόνος οδεύοντας στη φονική ενέδρα που έστησαν η σύζυγος με τον εραστή της.

Αρκετή ώρα μετά κι ενώ η μερσεντές του γιατρού πλησίασε στο σημείο, ο δράστης βρισκόταν βορειοανατολικά πάνω από το δρόμο, σημάδεψε με την καραμπίνα, πυροβόλησε. Ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και τραυματισμένος από την σύγκρουση βγήκε από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να διαφύγει. Δέχτηκε τρείς πυροβολισμούς στην πλάτη και μία στο κεφάλι κι έπεσε αιμόφυρτος στην άκρη του δρόμου.

Ο 37χρονος ήταν αστυνομικός στην Βουλγαρία. Θα έπαιρνε την επόμενη μέρα το αυτοκίνητο του, ένα άσπρο audi μεγάλου κυβισμού και θα κατέβαινε στην Ελλάδα για να σκοτώσουν τον γιατρό και να ζήσουν τον έρωτά τους…

Υπήρχαν υποψίες από πριν ...

Λίγο νωρίτερα, μέσα στον Σεπτέμβριο, ο γιατρός διαπίστωσε πως έχανε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου, από τα χρήματα που διατηρούσε στο σπίτι. Είχε ανησυχήσει κι άρχισε να μην αφήνει σημαντικά χρηματικά ποσά βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού.

Ο γιατρός είχε παντρευτεί την νεαρή γυναίκα πριν λίγα χρόνια, ικανοποιώντας την επιθυμία του να αποκτήσει παιδί. Ήξερε πως τώρα, κάτι δεν πάει καλά και υποπτευόταν την βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του για εξωσυζυγική σχέση.

Τι λέει η Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., «εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε το Σάββατο το πρωί σε βάρος 62χρονου ημεδαπού στη Σητεία Λασιθίου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σητείας-Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της επαρχιακής οδού Σητείας-Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο, καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News