Ειδήσεις

Πρωτότυπος Παγκρήτιος Διασωστικός Διαγωνισμός από το ΕΚΑΒ!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ΕΚΑΒ Ηρακλείου θα προχωρήσει σε μία πολύ ξεχωριστή και πρωτότυπη δράση!

Στις 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Παγκρήτιος Διασωστικός Διαγωνισμός ΕΚΑΒ, με τίτλο «Κουρήτες 2017», όπου τα πληρώματα των ασθενοφόρων θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε 6 πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η επίτευξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων που υπάγονται στην Υπηρεσία καθώς και η ανάδειξη των δυσκολιών που προκύπτουν μέσα από ένα έκτακτο περιστατικό και σκοπό έχει τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητά των Διασωστικών Ομάδων που συμμετέχουν, την διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους, την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου επέμβασης καθώς και την παροχή γνώσεων.

Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν τα σενάρια είναι οι:

1.      Ευκάλυπτος - Αντιμετώπιση Τραύματος

2.      Πλατεία Ελευθερίας - Αντιμετώπιση Καρδιολογικού επείγοντος

3.      Τάφος Καζαντζάκη- Αντιμετώπιση Παθολογικού επείγοντος

4.      Πύλη Βηθλεέμ - Αντιμετώπιση Μαιευτικού επείγοντος

5.      Παιδότοπος (Δυτικά Καράβολα)- Αντιμετώπιση Παιδιατρικού επείγοντος

6.      Κλειστό Κιόσκι Μικρό Θεατράκι (Δυτικά Καράβολα) - Κέντρο Επιχειρήσεων Ε.Κ.Α.Β - Σενάριο έκπληξη

Τα παραπάνω σημεία - τοποθεσίες έχουν προταθεί, μετά από έρευνα και πληρούν τις προϋποθέσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης των στόχων του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο διαγωνισμός αυτός, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει προγραμματιστεί από το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια υποστήριξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, για την πόλη του Ηρακλείου, με όραμα του ΕΚΑΒ να καθιερωθεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχόλια