Ειδήσεις

Έρχεται «αέρας» αλλαγής για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Με φόντο την αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης και τις αντιδράσεις που εξακολουθεί να προκαλεί στην τοπική κοινωνία των Χανίων, διεξήχθησαν σήμερα, Δευτέρα, οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Πρυτανικής αρχής στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ήταν η πρώτη εκλογική διαδικασία που έγινε μετά την αλλαγή της νομοθεσίας η οποία εξαιρεί τους φοιτητές από την ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη.

«Σήμερα η ακαδημαϊκή κοινότητα ασκεί το ύψιστο δικαίωμα της, εκλέγει νέο πρύτανη και αντιπρυτάνεις, και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η προεκλογική περίοδος και η διαδικασία της εκλογής, κύλησαν απολύτως ομαλά και η χαρά νου είναι διπλή που είναι το πιο ήρεμο κλίμα που είχαμε ποτέ στο Πολυτεχνείο», λέει μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης.

Την ψήφο των εκλεκτόρων στη σημερινή διαδικασία για τη θέση του Πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος διεκδίκησαν:

ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, καθηγητής Μηχανικών Περιβάλλοντος

ο Νικόλαος Ματσατσίνης, καθηγητής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και

ο καθηγητής του ίδιου τμήματος Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Τέσσερις ήταν οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις, οι οποίοι με βάση τη νέα νομοθεσία εκλέγονται ανεξάρτητα από τον πρύτανη:

Μιχαήλ Ζερβάκης, καθηγητής ΗΜΜΥ

Νικόλαος Καλλίθρακας - Κόντος, καθηγητής ΜΗΧΟΠ

Μιχαήλ Λαγουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής ΗΜΜΥ

Ιωάννης Τσομπανάκης, αναπληρωτής καθηγητής ΜΗΠΕΡ

«Ο βασικός στόχος είναι να αποκτήσει επιτέλους και το Πολυτεχνείο αλλά και η δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα στρατηγική και όραμα. Να τεθούν οι στόχοι και να προγραμματίσουμε πως θα τους πετύχουμε παίρνοντας υπόψη το που βρισκόμαστε» αναφέρει ο υποψήφιος για την πρυτανεία, κ. Ματσατσίνης.

Ο απερχόμενος Πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος παραμένει στη θέση του μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση και για τη νέα διοίκηση είναι να διατηρήσει το Πολυτεχνείου Κρήτης στα πρώτα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας προσελκύοντας φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι η διοίκηση έχει συνέχεια, το Πολυτεχνείο και η επόμενη διοίκηση του θα συνεχίσουν να το πηγαίνουν μπροστά στη θέση που του αρμόζει» επισημαίνει ο κ. Διγαλάκης.

Δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές είχαν τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος και το σύνολο των μελών του Επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια