default-image

Κρητικιά κάνει… «καινούρια» τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης -pic

Κρήτη
Κρητικιά κάνει… «καινούρια» τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης -pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολύ σημαντική διάκριση για την Κρητικοπούλα Ηλιάνα Πεδιαδίτη, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό.

Η Ηλιάνα Πεδιαδίτη, η οποία κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό μαζί με τις συμφοιτήτριές της Αναστασία Νάκη και Αθηνά Παπαχρήστου, σχεδιάζοντας και προτείνοντας μια διαδρομή πληροφόρησης, η οποία χαρακτηρίζεται από την εγκάρσια σε αυτή διαμπερότητα και προσανατολίζεται παράλληλα στο θαλάσσιο όριο, ώστε να επιτρέπεται η βέλτιστη δυνατή οπτική συνέχεια με το τοπίο, αλλά και με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η Ηλιάνα Πεδιαδίτη, είναι φοιτήτρια του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Παράλιο Σήμα» και θέμα το σχεδιασμό κατασκευής ενημέρωσης και πληροφόρησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, είναι ο πρώτος πανελλήνιος φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με τους Φίλους της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Από τους φοιτητές ζητήθηκε να προτείνουν μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Νέα Παραλία και θα τοποθετηθεί σε δύο σημεία της.

Όλα τα συμμετέχοντα έργα εκτίθενται σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: anatolh.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News