Ειδήσεις

Τα μοιραία λάθη των απαγωγέων και το μήνυμα ντοκουμέντο

Δύο γυναίκες που είχαν επαφές με τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχουν μπει στο κάδρο ερευνών της αστυνομίας.

Δύο γυναίκες που είχαν επαφές με τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχουν μπει στο κάδρο ερευνών της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Ακόμη οι αρχές προσπαθούν μέσα από συνδυασμό ευρημάτων και πειστηρίων να ταυτοποιήσουν τους οργανωτές και εκτελεστές της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πώς ξεκίνησε η  αντίστροφη μέτρηση

Το πρώτο μήνυμα  στάλθηκε στις 7 Ιουλίου, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσαν για τις επαφές με την οικογένεια του θύματος, το πέταξαν όταν αντιλήφθηκαν πως τους ακολουθεί συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, σε παράδρομο της εθνικής Ρεθύμνου - Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Λίγες ώρες αργότερα το κινητό εντοπίστηκε σπασμένο και στα εργαστήρια βρέθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως άρχισε η φυσική του παρακολούθηση και καταγράφηκαν όλες οι επαφές που είχε, ακόμη και με σκληρούς κακοποιούς από την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτεται από το ντοκουμέντο που έχει στην διάθεση του το eReportaz, ένας από τους απαγωγείς με το ψευδώνυμο Α.Β. επικοινωνεί με την οικογένεια του επιχειρηματία. Το μήνυμα που αποστέλει είναι σαφές: Η δίνετε τα λύτρα η τον σκοτώνουμε… Από ένα και μοναδικό μήνυμα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τι πέρασαν οι συγγενείς του επιχειρηματία για περισσότερους από έξι μήνες.

Το δεύτερο λάθος και το πιο κρίσιμο, που έδειξε τον δρόμο στους αστυνομικούς για να εντοπίσουν το κρησφύγετο τους, ήρθε δύο μήνες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΑ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

Με το επιχειρησιακό κινητό που είχαν επαφές με την οικογένεια, τηλεφώνησαν σε κινητό που συνδρομητής εμφανίζονταν ο «Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» και είχε ενεργοποιήσει ο 60χρονος μεσίτης.

Έτσι αμέσως ο Π.Χ μπήκε στο στόχαστρο των αρχών. Από την φυσική παρακολούθησε διαπίστωσαν πως επισκέπτονταν την μάντρα αυτοκινήτων, και είχε επαφές με τους υπόλοιπους συνεργούς του.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο που η επιχείρηση ήταν κλειστή οι αστυνομικοί είδαν τον ιδιοκτήτη να μεταφέρει τρόφιμα στην σοφίτα και έτσι κατάλαβαν πως εκεί κρατούσαν τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ξημερώματα Δευτέρας είδαν κινητικότητα από τους απαγωγείς και φοβήθηκαν μήπως μετακινήσουν τον όμηρο και έτσι τις πρωινές ώρες έγινε η επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αρχικά ξέσπασε σε λυγμούς και στη συνέχεια αγκάλιαζε και ευχαριστούσε τους αστυνομικούς αλλά και τον γιατρό που τον εξέτασε

ereportaz

Σχόλια