Ειδήσεις

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εξερχόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εξερχόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου, λίγο πριν τις 4:30 το πρωί της Κυριακής και μετά από μαραθώνιες απολογίες, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί το Σαββάτου.

Είκοσι περίπου ώρες διήρκεσαν οι απολογίες και των επτά συλληφθέντων στην υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τις 9 το πρωί του Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πίσω από τον βασικό καμβά της απαγωγής κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Τουλάχιστον δύο ήταν οι κατηγορούμενοι που απάντησαν στην ανακρίτρια πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: "ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"

Πρώτος απολογήθηκε ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος είπε ότι αναγκάστηκε στη διάρκεια της απαγωγής στο τελευταίο στάδιο να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράστη των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι' αυτό.

Ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοσκοπιανού και επίσης του 44χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, καθώς και του 22χρονου κτηνοτρόφου από τα Χανιά, ο οποίος και εκείνος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει  κάποια εμπλοκή.

Ο κ. Λεχωβίτης συντάχθηκε με την άποψη των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης πως οι φυσικοί αυτουργοί της ενέδρας και της αρπαγής δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κρατούμενους που απολογούνται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμη ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταχύτητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναζητούνται κι άλλα άτομα

Για την υπόθεση υπενθυμίζουμε πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, με τη 16χρονη που επίσης φαίνεται να είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην υπόθεση να αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη. Επίσης συνελήφθησαν ένας 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας ακόμη 46χρονος και ένας 42χρονος. Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι Αρχές σε έναν 23χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν οκτώ άτομα, που προκύπτουν από καταθέσεις και παρακολουθήσεις μεταξύ των οποίων είναι ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο «Άκης», οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής,

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους,

Απόπειρα εκβίασης από κοινού,

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,

Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και

Εμπρησμό.

Σχόλια