default-image

Ντοκουμέντο: Φουσκωτό φορτωμένο μετανάστες φτάνει στη Λέσβο

Ελλάδα
Ντοκουμέντο: Φουσκωτό φορτωμένο μετανάστες φτάνει στη Λέσβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα χρόνια μετά το μεγάλο «κύμα» μεταναστών που έφτασε στην Ελλάδα και προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στους πολίτες, η άφιξή τους στη χώρα μας δεν έχει σταματήσει.

Το video - ντοκουμέντο που έστειλε στο neakriti.gr η εικονολήπτρια της ΚΡΗΤΗ TV, Σοφία Μαθιουδάκη, δείχνει μετανάστες να μεταφέρονται από τα τουρκικά ύδατα στα ελληνικά, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, με ένα φουσκωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι μία συνηθισμένη εικόνα για τη Μυτιλήνη πλέον, αφού οι μετανάστες φτάνουν μόνοι τους στο νησί, χωρίς κάποιον οδηγό.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι λιμενικοί της Μυτιλήνης βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή διότι οι μετανάστες, μόλις μπαίνουν στα ελληνικά νερά, τρυπούν τη βάρκα τους και βρίσκονται ξαφνικά να είναι ναυαγοί. Γι' αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι σπεύδουν αμέσως για να τους σώσουν και να τους μεταφέρουν στα hot - spots και τις ειδικά διαμορφωμένες κατασκηνώσεις.

Στο μεταξύ, η κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη έχει «ηρεμήσει», αφού δεν προκαλείται κάποιο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ και οι κάτοικοι φαίνονται πολύ πρόθυμοι να τους βοηθήσουν.

Το video, ωστόσο, που τραβήχτηκε το πρωί της Πέμπτης προκαλεί σοκ, όσο κάποιος αναλογίζεται πόσο τραγικό είναι να βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι στο έλεος της θάλασσας και σε ένα φουσκωτό… ακυβέρνητο!

Δείτε το video:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News