Ειδήσεις

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα να εκτελούν εν ψυχρώ τον καρδιολόγο

Αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό του τρόμου και την άγρια εκτέλεση του καρδιολόγου στα Πιλαλήματα Σητείας, ήταν ένας κυνηγός.

Αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό του τρόμου και την άγρια εκτέλεση του καρδιολόγου στα Πιλαλήματα Σητείας, ήταν ένας κυνηγός.

Ο 73χρονος είδε να πυροβολούν τον γιατρό και φώναξε στο δράστη «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη αλλά στη θέα του κυνηγού ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα πρόλαβε να τον δει να απομακρύνεται με ένα άσπρο ΙΧ. Λίγο αργότερα έλεγχο έκανε η αστυνομία σε σε ένα άσπρο ΙΧ σε μπλόκο έξω από την Ιεράπετρα.

Τον πυροβόλησε και από κοντά

Όπως είπε ο κυνηγός «Ήταν περίπου 8.30 με 9 παρά 20 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας . Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές. Ο γιατρός  έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ οδηγήθηκε στην άκρη του δρόμου. Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα «φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο». Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΓΑΖΩΣΑΝ ΤΟ ΙΧ ΤΟΥ

Μαρτυρία: Είδα το γιατρό νεκρό στο πάτωμα με αίματα

Μακάβρια είναι και η εικόνα που αντίκρισε εργαζόμενος σε απορριματοφόρο, ένα από τα πρώτα πρόσωπα που εντόπισαν νεκρό το πρωί του Σαββάτου τον άτυχο καρδιολόγο. Αρχικά όπως λέει ο 43χρονος, τον ενημέρωσαν κυνηγοί ότι άκουσαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια αντίκρισε μαζί με τους άλλους συναδέλφους του το πτώμα του γιατρού.

Όπως λέει ο 43χρονος «αρχικά ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα ύψωμα. Ο γιατρός άρχισε να φωνάζει βοήθεια και βγήκε από το αυτοκίνητο. Τότε έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς. Όταν πλησίασα είδα τον άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος μέσα στα αίματα. Είχε τραύμα στο κεφάλι και το σακάκι του ήταν τρυπημένο. Ήταν μια πολύ άσχημη εικόνα.

Eιδοποιήσαμε την αστυνομία και αναφέραμε όσα γνωρίζαμε", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο 43χρονος δηλώνει συγκλονισμένος για την τραγική εξέλιξη που είχε ο γιατρός.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης- Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Μπαλοθιάρης

Σχόλια