default-image

10 συναυλιακά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις

Life
10 συναυλιακά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν πρόκειται να παρευρεθεί κάποιος σε μια συναυλία είθισται να τον αφορά το συγκρότημα και όλα τα υπόλοιπα (ο χώρος, η ημερομηνία κα.) να παίζουν ένα ρόλο δευτεραγωνιστή στην επιλογή του. Στο κείμενο που ακολουθεί αυτό ανατρέπεται.

Συνθέτοντας έναν ταξιδιωτικό οδηγό για φιλόμουσους, ακολουθούν δέκα συναυλιακοί χώροι που είναι προορισμοί ζωής από μόνοι τους.

Αν συνδυαστούν με εμφανίσεις των αγαπημένων μας μουσουργών και συγκροτημάτων, πρόκειται για αδιαμφισβήτητες εμπειρίες ζωής.

Τα μέρη που σας παρουσιάζουμε εντυπωσιάζουν και είναι σίγουρο ότι θα φέρουν ψυχική ανάταση και δέος στον επισκέπτη τους. Από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, το Άμστερνταμ, το Παρίσι ή το Τόκιο το NME μας καλωσορίζει σε δέκα συναυλιακά μέρη που οφείλουμε να επισκεφθούμε πριν είναι αργά.

Madison Square Garden, Νέα Υόρκη

Το πιο δημοφιλές venue της Νέας Υόρκης χρησιμοποιείται για διάφορα events, από αθλήματα έως και συναυλίες και διαθέτει 20.000 θέσεις οι οποίες κοιτούν όλες στην κεντρική σκηνή.

Είναι το μέρος που έχει φιλοξενήσει μουσικούς όλων των ειδών, όπως οι Αμερικανοί LCD Soundsystem που έδωσαν την «τελευταία» τους συναυλία (πριν επανενωθούν το 2015...), ο Kanye West (εδώ παρουσίασε τον έβδομο δίσκο του), η Madonna (έχει παίξει παραπάνω από τριάντα φορές σε αυτή τη σκηνή) καθώς και μεγάλες μορφές του metal ιδιώματος όπως οι Slayer, οι Lamb of God και οι Behemoth.

Red Rocks Amphitheatre, Κολοράντο

Η ιστορία του Red Rocks ξεκινά το 1906, όταν ο John Brisben Walker έστησε ένα τελεφερίκ και μία προσωρινή σκηνή. Το αμφιθέατρο ολοκληρώθηκε το 1941.

Στη σκηνή του έχουν ανέβει θρύλοι όπως ο Jimi Hendrix και οι The Beatles καθώς και άλλοι καλλιτέχνες σαν το "υβριδικό" μουσικό εγχείρημα των Gorillaz, τον Chance the Rapper, τους Fleet Foxes και τη Sia.

Paradiso, Άμστερνταμ

Αυτό το εντυπωσιακότατο και πολυεπίπεδο κτίριο, κάποτε ήταν εκκλησία. Το πάλαι ποτέ εγκαταλελειμμένο κτίριο μετατράπηκε σε μουσική σκηνή προς το τέλος των '60s. Την έχουν τιμήσει πολλοί, ανάμεσα τους η Adele αλλά και οι μεγάλοι Joy Division το 1980.

Sydney Opera House, Σίδνεϊ

Το μνημείο παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς της UNESCO γιορτάζει τον Οκτώβριο την 44η επέτειο του από την ίδρυση του. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη συναυλιών του κόσμου, με πάνω από 2000 shows ανά χρόνο.

Εκτός από τη φιλοξενία καλλιτεχνών της όπερας, στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί και ονόματα όπως οι Bon Iver, οι The National, η Patti Smith και το punk rock σχήμα των Royal Headache, οι οποίοι το 2015 είπαν στο κοινό να αφήσει τις θέσεις του και να ανέβει στη σκηνή, γεγονός που έγινε με αποτέλεσμα να σταματήσει η συναυλία.

L'Olympia, Παρίσι

"Στέκι" της Edith Piaf, ο χώρος του L'Olympia δημιουργήθηκε το 1888 και στο ιστορικό του έχει συγκροτήματα όπως οι The Beatles που έπαιξαν εκεί πολλές φορές στα '60s και σήμερα έχουν εμφανιστεί ονόματα όπως η Lana Del Rey και οι Arctic Monkeys. Εδώ έχουν εμφανιστεί και σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Νανά Μούσχουρη κα.

Slane Castle, Κομητεία Μιθ, Ιρλανδία

Η πλούσια πανίδα του φέρει μια αίσθηση οικειότητας στο ιδιαίτερο αμφιθεάτρου, στο οποίο διεξάγονται συναυλίες από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Στη σκηνή έχουν ερμηνεύσει μουσικοί όπως ο Bob Dylan το 1984 και πιο προσφάτως τους Guns N' Roses, τους Foo Fighters και τους The Rolling Stones.

Harpa Concert Hall, Ισλανδία

Το εντυπωσιακό κτίριο που φωτίζει την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ είναι από τα πιο καινούρια αρχιτεκτονήματα καθώς άνοιξε τις πόρτες του το 2011.

Αν και πρόσφατο venue έχει ήδη φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Bjork, ο James Blake και το αμερικανικό τρίο των De La Soul.

Hollywood Bowl, Λος Άντζελες

Μπροστά από το εικονικό σήμα του Hollywood, υπάρχει ο χώρος του Hollywood Bowl ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει 17.500 θεατές, προσφέροντάς τους μία γραφικότατη θέα καθώς παρακολουθούν μουσικούς όπως η Solange ή οι Βρετανοί New Order.

Nippon Budokan, Τόκιο

Αρχικά δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών του 1964. Έπειτα εξελίχθηκε σε μουσική σκηνή, με τους The Beatles να είναι οι πρώτοι που έπαιξαν εδώ τα 1966.

Το παράδειγμα τους ακολούθησαν θρυλικά ονόματα όπως ο Frank Sinatra, ο Ozzy Osbourne, ο Bob Dylan και οι Aerosmith. Όλοι τους έχουν κυκλοφορήσει live ηχογραφήσεις από το χώρο αυτόν.

O2 Academy Brixton, Λονδίνο

Κάποτε ήταν γνωστό με τις ονομασίες Astoria, Sundown Centre και The Fair Deal ενώ στο παρελθόν το O2 Academy Brixton ήταν σινεμά και θέατρο που διασκέδαζε τους Λονδρέζουν από τη δεκαετία του '20.

Το 1983 μετονομάστηκε σε Academy. Έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως οι Linkin Park τον Ιούλιο, οι The Killers, η Lana Del Rey, o Mac DeMarco και οι Gorillaz. Από το 1994, έχει βραβευτεί ως χώρος της χρονιάς δώδεκα φορές!

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News