Ειδήσεις

Απαγωγείς: Aπό τον Μιχάλη θα θυμάστε τα τελευταία γράμματα

Τρόμος από τους απαγωγείς οι οποίοι έλεγαν στην οικογένεια Λεμπιδάκη ότι "σας στέλνουμε σήμερα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη».

Μηνύματα που προκαλούν τρόμο και … δέος με αναφορές για δολοφονία του Μιχάλη Λεμπιδάκη που θα φύγει «ήσυχος και ανακουφισμένος», για απόδοση εκ των υστέρων ευθυνών σε οικείους του αλλά και για «λανθασμένη συνεργασία με αστυνομικούς που κοιτάζουν μόνο τα γαλόνια τους», είχαν στείλει οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία στους γεμάτους αγωνία συγγενείς του.

Επιπλέον στα ίδια μηνύματα οι απαγωγείς αυτοαναφέρονταν ως «στυγνοί και αδίστακτοι», επιχειρώντας να «σατιρίσουν» χαρακτηρισμούς των ΜΜΕ.

Τα άγνωστα αυτά μηνύματα - στα μέσα Αυγούστου - των απαγωγέων που παρουσιάζει «Το Βήμα» ίσως καταδεικνύουν μία από τις πιο δραματικές πτυχές της 6μηνης ομηρίας, με αίσιο τέλος, του 54χρονου επιχειρηματία.

Με τους απαγωγείς στα ίδια μηνύματα να σπεύδουν να αναφέρουν ότι οι έρευνες και οι παρακολουθήσεις από την ΕΛ.ΑΣ ορισμένων υπόπτων, εκείνη την περίοδο, ήταν χωρίς αντίκρισμα! Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι αντιθέτως αυτή η αναφορά αποτελούσε δείγμα ότι η έρευνά τους - είχε προηγηθεί έλεγχος σε κατοικία κοντά στα Σφακιά - ήταν σε καλό σημείο. Καθώς όπως τόνιζαν «ήξεραν οι απαγωγείς ποιους παρακολουθούσαμε και σε ποιες ενέργειες προχωρούσαμε. Και γιατί άραγε να τους νοιάζει γιατί εμείς υποπτευόμαστε τάχα λάθος άτομα;».

"Aπό τον Μιχάλη θα έχετε να θυμάστε τα τελευταία του γράμματα"

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς ανέφεραν στο μήνυμά τους ότι «οι μπάτσοι νομίζουν ότι παρακολουθώντας τους Μυλοποταμίτες και τους υπολοίπους γνωστούς, θα φτάσουν στην δική τους επιτυχία, κάποιοι για τα γαλόνια τους και κάποιοι για τα λεφτά που τους πληρώνετε».

Επιπλέον σε άλλο σημείο υπάρχει αναφορά ότι «από τον Μιχάλη θα έχετε να θυμάστε σαν ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα που σας στέλνουμε σήμερα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη».

Ακόμη επιχειρείται …ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος των συγγενών του, οι οποίοι είχαν αναλάβει τις σχετικές συνεννοήσεις ότι «θα λογοδοτήσουν στα παιδιά του και την γυναίκα του». Μιλώντας για τερτίπια που θα οδηγήσουν στον θάνατο τον κ. Λεμπιδάκη και σε απόδοση ευθυνών στους ίδιους. Συμπληρώνοντας δε ότι «αν έχετε το κουράγιο μπορείτε να μας αγνοήσετε και θα κλείσει ο επίλογος της ιστορίας εδώ».

"Θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο"

Το μήνυμα αυτό που υποδείκνυε στους αγωνιούντες συγγενείς του κ. Λεμπιδάκη να βάλουν αγγελία σε τοπική εφημερίδα, ως δείγμα αποδοχής των όρων τους, συμπληρώνεται με τη φράση «αν δεν δημοσιευτεί η αγγελία θα κλείσετε τον κύκλο επικοινωνίας και θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο. Η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα είναι στην δική σας πλευρά».

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια