default-image

Στον ανακριτή οι 7 για την απαγωγή Λεμπιδάκη - photos

Κρήτη
Στον ανακριτή οι 7 για την απαγωγή Λεμπιδάκη - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, προκειμένου να απολογηθούν κατόπιν προθεσμίας που είχαν ζητήσει και έλαβαν, με την απολογία τους να προβλέπεται να είναι μαραθώνια. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στον Ανακριτή.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη επιχείρηση με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ακόμη πιο αυστηρά από την προηγούμενη φορά που οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες στο Δικαστικό Μέγαρο.

Για την υπόθεση υπενθυμίζουμε πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, με τη 16χρονη που επίσης φαίνεται να είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην υπόθεση να αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη. Επίσης συνελήφθησαν ένας 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας ακόμη 46χρονος και ένας 42χρονος. Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι Αρχές σε έναν 23χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Τέλος, ένας από τους συλληφθέντες είναι και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, ο οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εις βάρος τους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη με βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και για εμπρησμό. Τουλάχιστον τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, αρνούνται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ και η 16χρονη δήλωσε πως έκανε ό,τι της έλεγε ο πατέρας της, χωρίς να γνωρίζει.

Απειλές

Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τα άτομα που έχουν συλληφθεί αυτή τη στιγμή για την υπόθεση να είναι εκείνοι που βρίσκονταν μαζί με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά την ημέρα απελευθέρωσής του. Ίσως ανάμεσά τους να βρίσκονται κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απαγωγή, αλλά όχι όλα. Τα σενάρια μάλιστα θέλουν η αρχική ομάδα, που έκανε και την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 30 Μαρτίου, ενδεχομένως να μην έχει ακόμα πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των απαγωγέων, που παραμένουν ασύλληπτα, απειλούν τους συλληφθέντες, εκφοβίζοντάς τους ώστε να μην προχωρήσουν σε αποκαλύψεις. Εκεί όπου έχει πέσει τώρα το ενδιαφέρον είναι φυσικά η απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

Ποιους ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο "Άκης", ο "φιλόσοφος" και ο "Γιάννης ο Ρώσος"

Οκτώ νέα πρόσωπα, που πιθανότατα να έχουν συμμετοχή και σύνδεση με την απαγωγή Λεμπιδάκη, προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων. Όπως αποκαλύπτεται ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αποκαλούσε το φύλακα "φιλόσοφο". Ο "φιλόσοφος", ο "Γιάννης ο Ρώσος", ο ανώνυμος συμπατριώτης του και ο "Άκης" είναι τέσσερα από τα άτομα που προκύπτουν από τα λεγόμενα των συλληφθέντων στις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί, όμως εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό έως ηγετικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

τις έρευνες που συνεχίζονται, οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε σειρά συναντήσεων που έκανε ο 23χρονος Γ.Ε. στην περιοχή του Βρασκά Σφακίων σε συγκεκριμένο σπίτι με τους Κ.Β., Σ.Ε., Π.Ι. και Α.Γ. Μάλιστα, στην κατάθεσή του οι αστυνομικοί τον ρωτούν πολλές φορές για τη σχέση και τις επαφές με τους συγκεκριμένους, χωρίς όμως να λαμβάνουν απαντήσεις. Μάλιστα, αναφέρουν ότι στα ραντεβού τους οι συγκεκριμένοι «ελάμβαναν αυξημένα μέτρα ασφαλείας προσεγγίζοντας το χώρο χωρίς φωτισμό στα οχήματά τους και μεμονωμένα ο καθένας».

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί έχουν δώσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει σε βάρος των συγκεκριμένων στον ανακριτή, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των δικαστικών Αρχών.

Επιμέλεια: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News