default-image

Η ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Τρονιέ στο Ελιζέ

Κόσμος
Η ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Τρονιέ στο Ελιζέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπριζίτ Μακρόν αποφεύγει να "μπαίνει στα χωράφια της κυβέρνησης" στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ως σύζυγος του προέδρου και "τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του", δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Point de Vue.

Δεν πρόκειται να επιτρέψω η μετριότητα της ανώνυμης κακίας και της μοχθηρίας να υπαγορεύσουν τη συμπεριφορά μου

Η συνέντευξη θα περιληφθεί στο βιβλίο της ιστορικού Ζοέλ Σεβέ "L'Elysee au feminin de la IIe a la Ve Republique" ("Το Μέγαρο των Ηλυσίων με γνώμονα τις γυναίκες της 2ης και της 5ης Δημοκρατίας", σε ελεύθερη απόδοση) από τις εκδόσεις du Rocher, που διερευνά τον ρόλο των γυναικών συζύγων των προέδρων στην Γαλλία.

"Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στην ιστορικό ειδικά για να περιληφθεί στο βιβλίο της" και όχι στο εβδομαδιαίο περιοδικό, διευκρίνισε το γραφείο της Μπριζίτ Μακρόν

Η Μακρόν είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου της Γαλλίας που έχει μια "χάρτα" η οποία αποσαφηνίζει και ορίζει τον επίσημο ρόλο της.

"Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι Γάλλοι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνω και με ποια μέσα. Στρώθηκα στη δουλειά -- εθελοντικά βέβαια-- αμέσως μόλις ήρθαμε στο Μέγαρο των Ηλυσίων", εξηγεί.

"Δουλεύω ομαδικά με το γραφείο του προέδρου. Η καθημερινή μας εργασία δεν είναι ούτε αυτόνομη, ούτε ανεξάρτητη από την οργάνωση που διέπει τις υπηρεσίες του προέδρου και τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του ιδίου. Δεν θα μπω στα χωράφια της κυβέρνησης. Το καθήκον μου με οδηγεί σε ένα διαφορετικό χρόνο, μακριά από την επικαιρότητα", υπογραμμίζει.

Η Μπριζίτ Μακρόν λαμβάνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων 140 επιστολές καθημερινά, στις οποίες της ζητείται να βοηθήσει αυτούς που βρίσκουν αλλού "κλειστές πόρτες", όπως διευκρινίζει. "Έδωσα προσοχή στα θέματα που μου ζητούσαν, τα οποία κατά κανόνα είχαν σχέση με τα προβλήματα ένταξης στην κοινωνία αυτών που είναι διαφορετικοί", αναφέρει.

"Πάρα πολλοί άνθρωποι, λόγω της κατάστασής τους, της αναπηρίας τους, της ασθένειάς τους ή της ιδιαιτερότητας της πορείας της ζωής τους πέφτουν πάνω σε κλειστές πόρτες, δίνουν μάχη για να αποκτούν πρόσβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η εκπαίδευση", εξηγεί η Μακρόν που θέλει "να υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες" που αναλαμβάνει.

"Δεν πρόκειται να επιτρέψω η μετριότητα της ανώνυμης κακίας και της μοχθηρίας να υπαγορεύσουν τη συμπεριφορά μου. Λαμβάνω πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης και φιλίας. Με αυτά θα προχωρήσω μπροστά", τονίζει.

Η Μακρόν αναφέρει επίσης ότι "έκτισε πολύ εγκάρδιες σχέσεις με ορισμένες συζύγους" ηγετών, "όπως με τη Μελάνια Τραμπ, με την οποία περάσαμε χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Παρίσι του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ".

"Επίσης χάρηκα που γνώρισα τους άνδρες συζύγους, που είναι όλο και πιο πολλοί. Πρόκειται για κάτι σχετικά καινούργιο και είναι εξαιρετικό!", προσθέτει.

Η Μπριζίτ Μακρόν μιλά για τη συζυγική ζωή της και τη ζωή στο προεδρικό μέγαρο.

"Αποφασίσαμε πολύ γρήγορα να μείνουμε στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συχνά μαζί. Αυτό μας επιτρέπει να βλεπόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάμεσα σε δύο ραντεβού, και να είμαστε μαζί για το δείπνο σχεδόν κάθε βράδυ όταν δεν έχουμε υποχρεώσεις. Ότι είμαστε ζευγάρι, είναι η προστασία μας. Η σχέση μας και η ευτυχία που νιώθουμε που είμαστε και ενεργούμε μαζί είναι η δύναμή μας".

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News