Ειδήσεις

«Μωρό» για τους απαγωγείς του ήταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ο «Άκης», ο «Κώστας» και ο αριστερόχειρας με τη βαριοπούλα – Μέσω αγγελιών η διαπραγμάτευση για τα λύτρα

Όλα προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την πολύκροτη «υπόθεση Λεμπιδάκη» μετά την απελευθέρωση του επιχειρηματία την περασμένη Δευτέρα (02.10.2017).

Η επιχείρηση στη μάντρα όπου κρατούνταν ο 53χρονος επιχειρηματίας ήρθε μετά από τρεις επικοινωνίες του Σκοπιανού «φρουρού» του με τον ιδιοκτήτη. Η επικοινωνίες αυτές έγιναν δυο μέρες πριν από την επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >> ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ: ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Ο φρουρός ζητούσε την «έγκριση» να δώσει στον Μιχάλη Λεμπιδάκη το… τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Παρήγγειλε, επίσης, καπνό και αποσμητικό χώρου γιατί βρωμούσε η χημική τουαλέτα!  Σε μία τρίτη επικοινωνία ενημέρωνε για τα προβλήματα υγείας του «μωρού». Έτσι αποκαλούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μιχάλης Λεμπιδάκης επιστολές

Ο καπνός, το αποσμητικό και το «μωρό»

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μιας τηλεφωνικής σύνδεσης που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες στην 27η και 28η επικοινωνία διαπραγμάτευσης, διαπιστώθηκε ότι αυτή ενεργοποιήθηκε από κινητό που κατείχε ο 60χρονος μεσίτης.

Νωρίτερα, είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο τηλέφωνο δύο συνδέσεις που φέρεται να συνδέθηκαν με τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάνδρας ανταλλακτικών. Το συγκεκριμένο κινητό είχε ενεργοποιήσει τηλεφωνικές συνδέσεις της πεθεράς του 43χρονου και του ίδιου.

Από την ακρόαση των συνομιλιών διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου δέχθηκε κλήση από τον 40χρονο Σκοπιανό. Τον ενημέρωσε για δύο «ύποπτα» πρόσωπα που είχαν προσεγγίσει την επιχείρηση. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας τον καλεί και πάλι προκειμένου να τον εφοδιάσει με τσιγάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :ΟΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Σκοπιανός ζητά από τον ιδιοκτήτη την άδεια για το αν θα δώσει σε «άτομο που βρίσκεται σε έτερο δωμάτιο του οικήματος», τηλεχειριστήριο τηλεόρασης. Του ζητά επίσης να φέρει αποσμητικό χώρου, γιατί βρωμάει η τουαλέτα του δωματίου όπου βρισκόταν το συγκεκριμένο άτομο. Τις επόμενες δύο ημέρες του ζητά και πάλι τσιγάρα ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου τον ενημερώνει σχετικά με πρόβλημα υγείας του «μωρού», όπως αποκαλούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μιχάλης Λεμπιδάκης απαγωγή

Η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο Σκοπιανός από τις 18.09.2017 ενεργοποιούσε κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ». Παρέμενε σταθερός μέχρι και την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης. Κάλυπτε την Γέφυρα Ζουρίδας Ρεθύμνου, όπου βρισκόταν η επιχείρηση ανταλλακτικών του 43χρονου ιδιοκτήτη της.

Η κατάθεση του «παππού»

«Δελεάστηκα από την πρόταση και δέχθηκα. Τότε κάποιο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου αυτός ο Γιάννης από κοινού με το άλλο άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου πρόσφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη. Η συμφωνία μας ήταν να πηγαίνω να μένω σε χώρο που τον κρατούσαν και να του δίνω φαγητό, να προσέχω αν κάτι χρειαστεί και να έχω το νου μου.

Συμφώνησα και ξεκίνησα τη φύλαξή του. Πήγαινα από τον Απρίλιο μέχρι και πριν ενάμιση μήνα, κάποιες ημέρες και τον έβλεπα. Στο δωμάτιο που φυλάγανε τον κύριο Μιχάλη υπήρχε όπλο -τύπου καλάσνικοφ όχι δικό μου, αλλά μου το είχαν δείξει για να ξέρω που είναι και μήπως μου χρειαστεί. Ο κύριος Μιχάλης ήταν δεμένος με κάποια αλυσίδα, εγώ τον έβρισκα πάντα έτσι. Εκείνος πήγαινε σε μια χημική τουαλέτα που ήταν στο δωμάτιό του και εγώ τον φρόντιζα.

Ο ίδιος δεν ήταν πάντα καλά ψυχολογικά και εγώ καθόμουν και τον άκουγα να μου λέει τα παράπονά του για να ξεσπάει γιατί με τον καιρό τον συμπόνεσα. Οι εντολές μου ήταν να φοράω κουκούλα και γυαλιά ηλίου και να μην τα βγάζω καθόλου για να μη με δει στο πρόσωπο, έτσι και έκανα.

Ερχόταν κάποια άτομα που έφερναν φαγητό και για εμένα και για τον κύριο Μιχάλη εγώ το έπαιρνα χωρίς να τους δω και το πήγαινα για να το φάμε. Τις φορές που κουβεντιάζαμε με τον κύριο Μιχάλη με έλεγε «παππού»» κατέθεσε ο 46χρονος.

newsit

Σχόλια