Ειδήσεις

Οι επιστολές Λεμπιδάκη: Δώσε αυτό το σημείωμα στον πατέρα

Οι συγκινητικές επιστολές του Λεμπιδάκη στον πατέρα, τη σύζυγο και την οικογένειά του. "Φτάνω στα όρια της τρέλας..."

Συγκινητικές είναι οι επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς οικείο του πρόσωπο (η πρώτη) και προς μέλη της οικογένειας του (η δεύτερη και η τρίτη), με τις οποίες ζητά ή μεταφέρει εντολές των απαγωγέων. Τις επιστολές παρουσιάζει το bloko.gr.

Σε μια επιστολή, φαίνεται με ποιο τρόπο "σφράγιζε" με αίμα τις ιδιόχειρες σημειώσεις κάθε φορά που έπρεπε να δώσει απόδειξη ζωής, ή να πειστούν οι διωκτικές αρχές ότι τα κείμενα είναι γνήσια και αυθεντικά.

Στην επιστολή με παραλήπτες τη σύζυγο και τα παιδιά του, αυτή που είναι σφραγισμένη με αίμα, ο Λεμπιδάκης δίνει συναισθηματικό τόνο και περιγράφει λεπτομερειακά σκηνές από το τελευταίο ταξίδι τους στη Γερμανία, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει, πέρα από το αίμα και τον γραφικό χαρακτήρα, για την ταυτότητα του συντάκτη του κειμένου.

"Μου λένε να μην κάνετε κόλπα"

Σε άλλη επιστολή που έστειλε, καταμετρώντας ήδη 24 ημέρες δραματικά οδυνηρής κράτησης- ομηρίας, δηλώνει ότι έχει αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης υπομονής και φτάνει στα όρια της τρέλας.

"Φτάνω στα όρια της τρέλας"

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

"Γρήγορα θα είμαστε πάλι μαζί"

Σε προσωπικό τόνο και η επιστολή του 53χρονου επιχειρηματία προς τη σύζυγό του που δημοσιεύεται στο thetoc.gr όπου αναφέρεται στις στιγμές ετυχίας που βίωσαν.

Όλες οι επιστολές, περισυλλέχθηκαν σύμφωνα με το διαβιβαστικό "με την προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή οιασδήποτε επιμόλυνσης, προκειμένου να είναι εφικτή στη συνέχεια η εργαστηριακή εξέταση του αντικειμένου προς εντοπισμό εκμεταλλεύσιμου υλικού (βιολογικού, αποτυπωμάτων κλπ)".

Και οι τρεις πέρασαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπως πιστοποιείται, ώστε να απομονωθεί και να αξιοποιηθεί το οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο υλικό, μπορούσε σε κάθε στάδιο της μυστικής προανάκρισης ν' ανοίξει κάθε φορά κι ένα νέο παράθυρο στην εξελικτική προσπαθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Σχόλια