Ειδήσεις

Έγγραφο για τα Θρησκευτικά «άναψε» φωτιές στα σχολεία

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε σχολείο της Κρήτης που προκάλεσε αντιδράσεις.

Για επιβολή αθεΐας και θρησκευτικό συγκρητισμό γίνεται λόγος μέσα από ενημερωτικό σημείωμα το οποίο μοιράστηκε σε μαθητές δημοτικού σχολείου με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Μάλιστα, μέσω του συγκεκριμένου εντύπου που διανεμήθηκε από εκπαιδευτικούς, ζητήθηκαν τα στοιχεία των γονέων και ρωτήθηκαν αν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία συντονισμένη προσπάθεια αντίδρασης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκης αντέδρασε άμεσα. Μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ έκανε λόγο, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, για ανενημέρωτους και φανατικούς.

Στο επίμαχο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται λόγος για διδασκαλία διαφόρων θρησκειών, ακόμα και αιρέσεων του Χριστιανισμού, για κινδύνους που ελλοχεύουν και για σοβαρές παραβλέψεις του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Τερζάκης προχώρησε μέσα από την ΚΡΗΤΗ ΤV και σε μία αποκάλυψη. Υποστήριξε ότι γονείς μαθητών Δημοτικού σε άλλο σχολικό συγκρότημα στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς το βιβλίο των Θρησκευτικών αντιδρώντας για το περιεχόμενο του.

Σχόλια