default-image

Απίστευτες απαγορεύσεις προπονητών σε παίκτες!

Ποδόσφαιρο
Απίστευτες απαγορεύσεις προπονητών σε παίκτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία κάθε κοινωνικού υποσυνόλου, θεωρείται πως είναι η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η τήρηση των κανόνων και η οριοθέτηση των μελών που συναποτελούν το συγκεκριμένο σύνολο.

Επιχειρώντας μία «προσομοιώση» της άποψης αυτής, στο πλαίσιο μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την διαμόρφωση των προαναφερόμεων παραμέτρων και τον καθορισμό των ορίων, είναι ο προπονητής.

Πρόκειται για τον άνθρωπο, που έχει επιλεχθεί για την συγκεκριμένη θέση και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων, πρωτεύουσα σημασία έχει, η πειθαρχία και η ομοιογένεια, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο προπονητής είναι αυτός που θεσπίζει τους κοινούς κανόνες συμπεριφοράς, όντας παράλληλα υπεύθυνος για την τήρηση τους και -όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις- κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου προπονητές μεγάλου βεληνεκούς και αναγνωρισμένοι παγκοσμίως, απαγορεύουν στους παίκτες τους, συνήθειες της καθημερινότητας, που σε έναν απλό -και μη ποδοσφαιριστή- άνθρωπο, φαντάζου, τουλάχιστον υπερβολικές.

Οπως, λόγου χάρη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει απαγορεύσει την χρήση κάθε είδους σχετιζόμενο με την τεχνολογία από τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, όσες ώρες βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο! Επίσης, ο Καταλανός τεχνικός, έχει «κόψει» την πίτσα από τον Αγουέρο και τους συμπαίκτες του, ενώ όταν εργαζόταν στην Μπαρτσελόνα δεν επέτρεπε στους παίκτες να φτάνουν στην προπόνηση με σπορ αυτοκίνητα.

Σε ανάλογο ...μήκος κύμματος -αναφορικά με την τεχνολογία- και ο Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν επιτρέπει στους «κόκκινους διάβολους» της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να ασχολούνται με το Pokemon Go. Ο σημαντικότερος προπονητής της ιστορικής αγγλικής ομάδας, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, απαγόρευε τα «φανταχτερά» παπούτσια!

Προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του Ζοζέ Μουρίνιο, το ιατρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, απαγόρευσε στον Πολ Πογκμπά να ...παίζει μπάσκετ στο διάστημα της αποθεραπείας του. Λάτρης της «πορτοκαλί μπάλας» και ιδιαίτερα των ...καρφωμάτων, ο Γάλλος άσος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό του στον μηρό, με επισκέψεις σε ειδικούς στις ΗΠΑ, όπου ο ...κίνδυνος να παίξει μπάσκετ ...μεγαλώνει. Ετσι, οι διοικούντες τους «κόκκινους διάβολους» του απαγόρευσαν ρητώς και κατηγορηματικώς οποιαδήποτε ενασχόληση με το μπάσκετ, προκειμένου να αποφευχθεί επιβάρυνση ή ακόμη και υποτροπή στον τραυματισμό του.

Πιό ιδιόρρυθμος ο Γάλλος πρώην προπονητής της Αστον Βίλα, Ρεμί Γκαρντ, δεν επέτρεπε στους παίκτες του να μιλούν ...γαλλικά στα αποδυτήρια των «χωριατών», ενώ ο Πάολο Ντι Κάνιο ταν δούλευε στην Σάντερλαντ, είχε απαγορεύσει ρητώς, την σάλτσα κέτσαπ, την μαγιονέζα, τα χάμπουργκερ, την Coca-cola και τα ...τραγούδια!

Ο Γιούργκεν Κλοπ που διάγει την δεύτερη χρονιά του στην Λίβερπουλ, δεν επιτρέπει στους παίκτες του να ακουμπήσουν το λογότυπο «This is Anfield», ενώ επί των ημερών του Ντέϊβιντ Μόγες στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, οι ποδοσφαιριστές αγνοούσαν την γεύση της τηγανιτής πατάτας!

Ο Ιταλός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο, έφυγε ως αποτυχημένος από την εθνική Αγγλίας και κανείς δεν θα μάθει, εάν ένας από τους λόγους ήταν και ότι δεν επέτρεπε στους παίκτες να φορούν σορτσάκια και παντόφλες!

Μέχρι πρόπερσι, ο Νιλ Λένον εργαζόταν στην Μπόλτον και ήθελε τους παίκτες του ...ασκεπείς, καθώς απαγόρευε οποιαδήποτε κάλυψη της κεφαλής, ενώ ο Τόμας Σάαφ, δεν επέτρεπε τα τατουάζ, μετά από μόλυνση που υπέστη ένας ποδοσφαιριστής της Βέρντερ Βρέμης.

Τέλος, ο εκ των κορυφαίων προπονητών της Ιστορίας, ο Ιταλός, Τζοβάνι Τραπατόνι, είχε απαγορεύσει στους παίκτες της εθνικής Ιρλανδίας να καταναλώνουν ...μανιτάρια!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News