Ειδήσεις

«Λουκέτο» σε 7 σχολεία στο Ρέθυμνο λόγω... κενών

Ρέθυμνο, όπως λέμε... Μύκονος και Σαντορίνη. Αυτές είναι οι 3 περιοχές με το μεγαλύτερο στεγαστικό πρόβλημα πανελλαδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, 7 σχολικές μονάδες στο νομό Ρεθύμνου τελούν υπό κατάληψη εξαιτίας των εκπαιδευτικών κενών, ενώ η ΟΛΜΕ σε συνέντευξη τύπου στο Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου κατήγγειλε και την μετατροπή του λυκείου σε δομή εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.

Υπό κατάληψη τελούν στο Ρέθυμνο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το Αρσάνειο Γυμνάσιο και Λύκειο, το Γυμνάσιο - Λύκειο Πανόρμου και το Λύκειο Περάματος κυρίως λόγω των εκπαιδευτικών κενών που ξεπερνούν συνολικά τα 100, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινα Νικολάου.

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί παραιτούνται, αρνούνται να υπηρετήσουν σε Ρέθυμνο, Μύκονο και Σαντορίνη  λόγω του στεγαστικού προβλήματος. Όπως όμως διαβεβαιώνει ο ταμίας της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος, στη Σαντορίνη ο δήμος επιδοτεί τους εκπαιδευτικούς για το ενοίκιό τους στο ποσό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, ενώ ζητούν παράλληλα σίτιση στις λέσχες αξιωματικών.

Ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, καταγγέλλει τον νέο χαρακτήρα του λυκείου ως προπαρασκευαστική δομή για το πανεπιστήμιο με παράλληλη μείωση των εκπαιδευτικών αντικειμένων και αύξηση των πανελλαδικών εξεταστικών περιόδων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια