Ειδήσεις

Βρέθηκε στην Τουρκία ο τάφος του Αγίου Νικολάου(;)

Αρχαιολόγοι στην Τουρκία βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την λύση ενός μυστηρίου που κρατά για χιλιάδες χρόνια

Αρχαιολόγοι στην Τουρκία βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την λύση ενός μυστηρίου που κρατά για χιλιάδες χρόνια, μετά την ανακάλυψη ενός τάφου που βρίσκονταν κάτω από μία αρχαία εκκλησία και ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στον Άγιο Νικόλαο.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών στην Αττάλεια, Κεμίλ Καραμπαϊράμ, μιλώντας στους τουρκικό Τύπο εξήγησε πως ανακαλύφθηκε ο τάφος.

Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε το 343 μ. Χ και θάφτηκε στην εκκλησία του Ντεμρέ που επίσημα είναι γνωστή ως Μύρα. Εκεί παρέμεινε η σορός του μέχρι και τον 11ο αιώνα, όταν σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες από την Ιταλία, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν είτε στην Βενετία, είτε στο Μπάρι.

Οι περισσότεροι καθολικοί και ορθόδοξοι χριστιανοί αποδέχτηκαν πως η τελευταία του κατοικία ήταν η Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι. Οι ειδικοί στην Τουρκία όμως υποστηρίζουν τώρα πως τα λείψανα που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία ανήκαν σε έναν ανώνυμο ιερέα.

Ο Καραμπαϊράμ δηλώνει πολύ αισιόδοξος πως ανακάλυψε τα οστά του Αγίου Βασιλείου. Σημειώνει μάλιστα πως ερευνητές από οκτώ διαφορετικές ειδικότητες συμμετείχαν στη διαδικασία της αποκάλυψης του τάφου.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Σχόλια