Ειδήσεις

Φροντιστής Λεμπιδάκη: Η αμοιβή μου θα ήταν 100.000€

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταθέσεις των συλληφθέντων στην υποθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες καταθέσεις των συλληφθέντων στην υποθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ ο μυστηριώδης "Κώστας") ήταν ο φύλακας και φροντιστής του Λεμπιδάκη, άγνωστο από πότε, αλλά όπως αποκαλύπτεται τον αντικατέστησε ο Γ.Β, ο λεγόμενος "Σκοπιανός" από τις 17 Σεπτεμβρίου δηλαδή τις τελευταίες δύο εβδομάδες της κράτησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ  

Στην κατάθεση του, σύμφωνα με το protothema,  ο συγκεκριμένος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όπως του αποκάλυψε ο φερόμενος ως εγκέφαλος των συλληφθέντων δεν ήταν αρχικά στην απαγωγή αλλά την "κληρονόμησε" από κάποιον άλλο: "Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με πήρε ο Σ.Ε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στην Κρήτη να τον βοηθήσω και ότι θα έπαιρνα καλά λεφτά.

Εγώ τον ρώτησα τι δουλειά είναι αυτή και μου εξήγησε ότι αφορούσε στην απαγωγή ενός επιχειρηματία στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Μου εξήγησε ότι ο ίδιος δεν ήταν από την αρχή στην απαγωγή αλλά την είχε αναλάβει από κάποιον άλλο χωρίς να μου πει από ποιον. [....]. Η αμοιβή μου για αυτή την δουλειά θα ήταν 100.000 ευρώ και θα καθόμουν για 15- 20 ημέρες. Μάλιστα μου είπε ότι θα μπορούσα να πάρω και τη γυναίκα μου μαζί και θα ήταν σαν να κάναμε διακοπές".

Μάλιστα, η σύζυγός του, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, είναι έγκυος, με τον ίδιο να έχει άλλα δύο παιδιά από προηγούμενό γάμο του. Ο 40χρονος διέθετε πιτσαρία, αλλά και μαγαζί με ρούχα, επιχειρηματικές δραστηριότητες  που του επέφεραν χρέη, ύψους 70.000 ευρώ.

Η καθημερινότητά του ΜΙχάλη Λεμπιδάκη στο τελευταίο κρησφύγετο

Επίσης, ο 40χρονος περιγράφει τις «αρμοδιότητες» που είχε στη  φύλαξη του Μιχάλη Λεμπιδάκη: «Εκεί μου εξήγησαν ότι ήταν ο χώρος που θα έμενα εγώ και μου έδειξαν ότι στη σοφίτα ήταν ο άνθρωπος που κρατούσαν. Τότε, μου είπαν ότι λεγόταν Μιχάλης και είναι επιχειρηματίας.

Μου είπαν τι πρέπει να κάνω, να μαγειρεύω για να τρώει και να πηγαίνω να βλέπω αν είναι καλά ή να του απαντάω όταν χρειάζεται κάτι. Μου εξήγησαν ότι το πρωινό που έτρωγε κάθε μέρα ο Μιχάλης ήταν γιαούρτι με μέλι, παξιμάδια και φρούτα. Επίσης, μου είπαν ότι ήταν δεμένος με αλυσίδα μέσα στο δωμάτιο της σοφίτας και έφτανε μόνο να ανοίξει και να κλείσει την πόρτα. […]

Στον προηγούμενο φύλακα ο Μιχάλης είχε δώσει το παρατσούκλι "φιλόσοφος".

Κάθε φορά που χρειαζόταν να πάω στη σοφίτα έπρεπε να φοράω μια μαύρη ζακέτα, γάντια, ένα σκούφο "full face" και γυαλιά ηλίου. Μου είπαν ότι δεν έπρεπε να φαίνεται καθόλου το δέρμα μου.

Εγώ ήμουν υπεύθυνος να είναι καλά να τρώει και να πηγαίνω κάθε φορά που φωνάζει να δω τι θέλει. Επίσης, πολλές φορές πήγαινα και καθόμουν μαζί του και του έκανα παρέα. Μιλάγαμε και τον άκουγα. Ο Μιχάλης ήταν πολύ καλός άνθρωπος και πανέξυπνος. Στην αρχή ήμουν πιο κοφτός και δεν ήθελα να κάθομαι μαζί του, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες μαλάκωνα και εγώ πιο πολύ.»

Σχόλια